SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Kvasovka SIHA Cryarome, 125 g

Kvasovka SIHA Cryarome, 125 g
Kvasovka SIHA Cryarome,125g  - kvasovka hladnega vrenja, (Saccharomyces cerevisiae)
  • Cena:

    od 14,20 €

  • Šifra artikla:

    N801079

  • Blagovna znamka:

    Begerow

Izberite:

125gŠifra artiklaZalogaCena
125g80107914,20 €
500g80107738,90 €
Dodaj v košarico
KOS

Opis izdelka

Kvasovka SIHA Cryarome,125g

Kvasovka hladnega vrenja, (Saccharomyces cerevisiae)

Specialna kvasovka z izjemno sposobnostjo fermentacije v hladnih razmerah in tvorbe aromatskih snovi. Daje vina s poudarjeno svežino in pikantnostjo. Primerna za fermentacijo najžlahtnejših vin (pozne trgatve izbori...), kjer še posebej poudari eleganco in kompleksnost. Ima izrazito sposobnost tvorbe sadnih estrov. Priporočena za fermentiranje belih in rdečih sort, še posebej: laški in renski rizling, šipon, rizvanec, zeleni silvanec, sauvignon, muškat ter podobne. Tolerantne za temperature do 12°C. Fermentira počasi in umirjeno, vendar tudi zahtevnejši mošt popolnoma. Zato je primerna tudi za fermentacijo mošta, drozge ter vin z zaustavljeno fermentacijo.

Okviren odmerek:
- normalni pogoji vrenja: 10-15 g/hl
- oteženi pogoji vrenja: 15-25 g/hl

Vsebina: 125g

Tehnični podatki

Posebej primerna za:

za fermentiranje belih in rdečih sort, še posebej: renski rizling, rizvanec, zeleni silvanec, muškatne sorte, beli pinot, malvazija, laški rizling in šipon

Odmerek:

15-20 g/hl, pri temp. pod 15 °C odmerek povišamo za vsaj 5 g/hl

Aroma:

izrazita tvorba pikantnih sadnih estrov združena z odlično lastnostjo fermentiranja pri nizkih temp. in sposobnostjo tvorbe aromatskih snovi

Fermentacijske lastnosti:

najprimernejša temp. 15 °C, minimalna 10 °C, vsebnost dušika N?120 mg/L, optimalna Tferm: 12-18 °C, alkoholna toleranca do 16 vol.%

Potreba po hranilih:

visoka; pri T<15°C obvezna rehidracija z Aktivatorjem. Fermentacija z 30 g/hl Vrelne soli Plus ali 20-30 g/hl Proferm-a H+2

Značaj/lastnosti:

daje poudarjeno buketna, pikantna sveža vina; visoka aktivnost ß-liaze, zato pri vinih posebnih kakovosti zvišuje elegantnost in kompleksnost

Vpliv na biološki razkis :nevtralen