Kvasovka SIHA 8
- Cena:
od 12,39 €
- Šifra artikla:
N801070
- Blagovna znamka:
Opis izdelka
Modri pinot, (Saccharomices cerevisiae), soj WF 748)
Visoko aktivna, dehidrirana kvasovka namenjena proizvodnji rdečih vin »burgundskega tipa« iz sort: burgundec, merlot in cabernet sauvignon, modra frankinja. Daje visokokvalitetna, polna vina izjemne barve in aromo temnega sadja, kot npr.: robide, ribez in češnje. Vpliva na povečano tvorbo glicerina in večjo ekstrakcijo tanina. Zato izjemno primerna za proizvodnjo barrique vin.
Zagotavlja sortno tipičen buket in preprečuje nastajanje neželenih stranskih produktov. Fermentirati prične hitro, izpodriva avtohtone soje kvasovk in bakterije ter minimalno veže barvo. Vsled velike fermentacijske energije zelo primerna za vzpodbujanje zaustavljenih fermentacij belih in rdečih vin.
Okviren odmerek:
- za vrenje normalne razmere: 10-20 g/hl
- neugodne razmere: 20-40 g/hl
Vsebina: 125 g
Tehnični podatki
Posebej primerna za: | gammay, modri pinot, modra frankinja, žametna črnina, merlot, cabernet sauvignon, refošk, teran. Odlična za barrique in vrhunska rdeča vina |
---|---|
Odmerek: | 15-20 g/hl, |
Aroma: | aroma temnega jagodičja (robide, ribez, češnje); klasičen »PINOT tip« |
Fermentacijske lastnosti: | enakomerna in umirjena, tolerantna do pomanjkanja hranil, optimalna Tferm: 23-28 °C, alkoholna toleranca do 16 vol.%. Zelo primerna za vzpodbujanje prekinjenih fermentacij. |
Potreba po hranilih: | nizka; priporočena rehidracija z Aktivatorjem in fermentacija z 20 g/hl Vrelne soli Plus ali 10-20 g/hl Proferm-a H+ |
Značaj/lastnosti: | s povišano tvorbo glicerola ter nizko aktivnostjo ß-glukozidaze, »killer« pozitivna, pospešuje ekstrakcijo taninov |
Vpliv na biološki razkis : | močno pospešilen |