SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Kvasovka SIHA 7

Kvasovka SIHA 7
Kvasovka SIHA 7, 125g - Rizling tip, (Saccharomyces cerevisiae, Soj D 576)
  • Cena:

    od 12,40 €

  • Šifra artikla:

    N801066

  • Blagovna znamka:

    Begerow

Izberite:

125gŠifra artiklaZalogaCena
125g8010665 dni12,40 €
500g80106534,79 €
Dodaj v košarico
KOS

Opis izdelka

Kvasovka SIHA 7, 125g

Rizling tip, (Saccharomyces cerevisiae, Soj D 576)

Visoko aktivna , dehidrirana kvasovka namenjena proizvodnji belih vin iz sort: renski rizling, rizvanec, muškatne sorte, traminec ter sauvignon. Daje vina s poudarjeno jabolčno in aromo tropskih sadežev (ananas, citrusi). Primerna je tudi za proizvodnjo vin iz mošta z visoko vsebnostjo sladkorja (npr. pozne trgatve, izbori...). Zagotavlja sortno tipičen buket in preprečuje nastajanje neželenih stranskih produktov.

Tudi pri uporabi različnih vrelnih posod daje enoten sortni buket; se minimalno peni; fermentirati prične hitro (izpodriva avtohtone soje) vendar fermentira počasi in umirjeno. Tvorba neželenih produktov vrenja (SO2, acetaldehid, hlapne kislinske substance, H2S, estri) je minimalna.

Okviren odmerek:
- normalne razmere: 5- 20 g/hl
- izjemno neugodne razmere: do 30 g/hl

Vsebina: 125g

Tehnični podatki

Posebej primerna za:

renski rizling, rizvanec, muškatne sorte, traminec, sauvignon, malvazija, chardonnay, kerner, laški rizling

Odmerek:

15-20 g/hl,
max. 30 g/hl* odmerek kvasovk v za fermentacijo neugodnih razmerah

Aroma:

aromatska kvasovka, poudarja sortno značilno aromo s podnoto eksotičnega sadja (tropski sadeži, ananas, citrusi)

Fermentacijske lastnosti:

pri srednji hitrosti fermentacije daje visoko stopnjo povrelosti; optimalna Tferm: 15-22 °C, alkoholna toleranca do 14 vol.%

Potreba po hranilih:

srednja; priporočena rehidracija z Aktivatorjem in fermentacija s 25-30 g/ hl Vrelne soli Plus ali 20 g/hl Proferm-a H+2

Značaj/lastnosti:

odceplja terpene, zato primerna za vina posebnih kakovosti z visoko sladkorno stopnjo (pozne trgatve, izbori...), s povišano aktivnostjo ß-glukozidaze (poudarjanje sortnih značilnosti)

Vpliv na biološki razkis :

močno negativen