Kvasovka SIHA 7
- Cena:
od 12,40 €
- Šifra artikla:
N801066
- Blagovna znamka:
Opis izdelka
Rizling tip, (Saccharomyces cerevisiae, Soj D 576)
Visoko aktivna , dehidrirana kvasovka namenjena proizvodnji belih vin iz sort: renski rizling, rizvanec, muškatne sorte, traminec ter sauvignon. Daje vina s poudarjeno jabolčno in aromo tropskih sadežev (ananas, citrusi). Primerna je tudi za proizvodnjo vin iz mošta z visoko vsebnostjo sladkorja (npr. pozne trgatve, izbori...). Zagotavlja sortno tipičen buket in preprečuje nastajanje neželenih stranskih produktov.
Tudi pri uporabi različnih vrelnih posod daje enoten sortni buket; se minimalno peni; fermentirati prične hitro (izpodriva avtohtone soje) vendar fermentira počasi in umirjeno. Tvorba neželenih produktov vrenja (SO2, acetaldehid, hlapne kislinske substance, H2S, estri) je minimalna.
Okviren odmerek:
- normalne razmere: 5- 20 g/hl
- izjemno neugodne razmere: do 30 g/hl
Vsebina: 125g
Tehnični podatki
Posebej primerna za: | renski rizling, rizvanec, muškatne sorte, traminec, sauvignon, malvazija, chardonnay, kerner, laški rizling |
---|---|
Odmerek: | 15-20 g/hl, |
Aroma: | aromatska kvasovka, poudarja sortno značilno aromo s podnoto eksotičnega sadja (tropski sadeži, ananas, citrusi) |
Fermentacijske lastnosti: | pri srednji hitrosti fermentacije daje visoko stopnjo povrelosti; optimalna Tferm: 15-22 °C, alkoholna toleranca do 14 vol.% |
Potreba po hranilih: | srednja; priporočena rehidracija z Aktivatorjem in fermentacija s 25-30 g/ hl Vrelne soli Plus ali 20 g/hl Proferm-a H+2 |
Značaj/lastnosti: | odceplja terpene, zato primerna za vina posebnih kakovosti z visoko sladkorno stopnjo (pozne trgatve, izbori...), s povišano aktivnostjo ß-glukozidaze (poudarjanje sortnih značilnosti) |
Vpliv na biološki razkis : | močno negativen |