SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Kvasovka Vialatte Ferm® R26

Kvasovka Vialatte Ferm® R26
Je idealen sev za pridelavo modernih rdečih vin z izrazitimi značilnostmi sortne arome z visokimi alkoholi
  • Cena:

    od po ponudbi

Izberite:

40gŠifra artiklaZalogaCena
40g8008495 dnipo ponudbi
100g80084810,60 €
500g80083835,49 €
Dodaj v košarico

Opis izdelka

VIALATTE Ferm® R 26 je idealen sev za pridelavo modernih rdečih vin z izrazitimi značilnostmi sortne arome z visokimi alkoholi >14.5% vol. <16% vol., tvori znatne količine glicerola 8 g/L in omejenimi prehranskimi potrebami in majhno proizvodnjo dušičnih spojin H₂S. Encimatska aktivnost kvasovki omogoča sproščanje in ohranjanje primarnih arom grozdja, to je aromatičnih spojin grozdja, ki so značilne za posamezno sorto, obenem pa upošteva značilnosti trte in vinorodnega področja - terroir. Je idealen zauživanje kot mlada vina in za vina namenjena za staranje. Pri mladih vinih poudarja sadne note češnje, višnje, robide in ribeza. Kvasovka je idealna tudi za strukturiranje vina s srednje dolgim zorenjem v lesu, v vinu se bodo razvile bolj kompleksne arome zrelega sadja, marmelade in zelišč.

- tvori veliko estrov in višjih alkoholov
- primerna za Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot, Carménère itd.
- za sodobna, sadna, pikantna rdeča vina

Navodila za uporabo:
Možno direktno dodajanje v mošt ali izbrano kvasovko raztopite v 10-kratni količini vode pri temperaturi 35° C v čistem kontejnerju. Pustite 15 minut in nato nežno mešajte naslednjih 15 minut. Rehidracijski proces ne bi smel trajati več kot 45 minut. Temperaturna razlika med rehidracijsko raztopino in moštom ne sme presegati 10 C°.

Priporočljivo je dodajati hrana po dodatku kvasnega nastavka  NUTRICELL® INITIAL 10g/hL, na polovici alkoholne fermentacije NUTRICELL® FINISH 20g/hL ter po končani alkoholni fermentaciji sredstvo na osnovi kvasnih luščin  5 to 10 g/hL