SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Kvasovka Vialatte Ferm® HD18

Kvasovka Vialatte Ferm® HD18
Je nov osmotolerantni sev do slakorne stopnje 300-310 g/L  Saccharomyces cerevisiae z možnostjo direktnega dodajanja v mošt DROPS&GO
  • Cena:

    od po ponudbi

Izberite:

40gŠifra artiklaZalogaCena
40g8008475 dnipo ponudbi
100g80084610,60 €
500g80083735,49 €
Dodaj v košarico

Opis izdelka

VIALATTE Ferm® HD 18 je nov osmotolerantni sev do slakorne stopnje 300-310 g/L  Saccharomyces cerevisiae z možnostjo direktnega dodajanja v mošt DROPS&GO prilagojen za fermentacije belih, roze in rdečih sort grozdja z visoko toleranco na alkohol <18% vol in dobro fermentacijsko moč. Zaradi teh lastnosti se lahko uporabi pri vinifikaciji, strukturnih velikih vin namenjenih za daljše zorenje kjer povečuje lastnosti trte z razširitvijo svoje sadne note. Je sev z zelo kratko latentno fazo in je cenjen za fermentacije velikih količin mošta, v katerih je treba vzdrževati eleganten in aromatičen profil ter pri AF poveča ekstrakcijo primarnih sortnih arom s vinorodnega področja - terroir, preprečuje izgube tona barve rdečih vin med fermentacijo. Tvori znatne količine glicerola 8-9 g/L in sprošča polisaharide, s čimer se poveča polnost okusa. Primeren je za nizke in visoke temperature fermentacije z zmanjšano proizvodnjo hlapnih kislin.

- odporna na visoko vsebnost alkohola (18%)
- osmotolerantni sev
- direktno dodajanje v mošt DROPS&GO

Navodila za uporabo:
Možno direktno dodajanje v mošt ali izbrano kvasovko raztopite v 10-kratni količini vode pri temperaturi 35° C v čistem kontejnerju. Pustite 15 minut in nato nežno mešajte naslednjih 15 minut. Rehidracijski proces ne bi smel trajati več kot 45 minut. Temperaturna razlika med rehidracijsko raztopino in moštom ne sme presegati 10 C°.