Kvasovka Vialatte Ferm W 58®
VIALATTE Ferm W 58® je kvasovka za pridelavo aromatičnih belih vin alzaškega tipa.
- Cena:
od 10,90 €
- Šifra artikla:
N800836
- Blagovna znamka:
Dodaj v košarico
KOS
Opis izdelka
VIALATTE Ferm W 58® vnaša intenziteto in aromatično kompleksnost (sadni okus, pridih rož in dima ter pikantnost), ki so zaželene v belih in rosé vinih.
- izražene sortne terpenske note
- namenjena pridelavi belih aromatičnih sortnih vin
- priporočljivo za muškat, rizling, chardonnay itd.
- nizka proizvodnja hlapnih kislin
Navodila za uporabo:
Izbrano kvasovko raztopite v 10-kratni količini vode pri temperaturi med 35 in 37° C v čistem kontejnerju. Nežno zmešajte in pustite kvasovko hidrirati 20 minut. Kvasni nastavek prilagodite temperaturi kontejnerja s počasnim dodajanjem mošta. Temperaturna razlika ne sme presegati 10 C°. Rehidracijski proces ne bi smel trajati več kot 45 minut. Za mošte z visokim alkoholnim potencialom (> 13% vol.), je priporočljivo dodajanje zaščite kvasovk PRE-FERM med rehidracijskim procesom.
- izražene sortne terpenske note
- namenjena pridelavi belih aromatičnih sortnih vin
- priporočljivo za muškat, rizling, chardonnay itd.
- nizka proizvodnja hlapnih kislin
Navodila za uporabo:
Izbrano kvasovko raztopite v 10-kratni količini vode pri temperaturi med 35 in 37° C v čistem kontejnerju. Nežno zmešajte in pustite kvasovko hidrirati 20 minut. Kvasni nastavek prilagodite temperaturi kontejnerja s počasnim dodajanjem mošta. Temperaturna razlika ne sme presegati 10 C°. Rehidracijski proces ne bi smel trajati več kot 45 minut. Za mošte z visokim alkoholnim potencialom (> 13% vol.), je priporočljivo dodajanje zaščite kvasovk PRE-FERM med rehidracijskim procesom.
Tehnični podatki
Rod vrsta: | Saccharomyces cerevisiae |
---|---|
Kinetika AF: | normalna |
Odpornost na alkohol: | do 13 % vol. |
Proizvodnja hlapne kislosti: | normalna |
Zahtevan dušik: | srednje |
Proizvajanje H&8323;S: | nizko |
Proizvajanje SO&8323;: | zelo nizko |
Proizvajanje pene: | nizko |
Uporaba: | Za pridelavo aromatičnih belih vin |
Sestava: | suha vinska kvasovka |
Priporočljiv odmerek: | 20 g / hL |
Skladiščenje: | hraniti v suhem in temnem prostoru v originalni tesno zaprti embalaži, ločeno od snovi z intenzivnim vonjem |
![]() |
Izdelek primeren samo za profesionalno enološko uporabo v prehrambene namene. Izdelek je treba uporabljati skladno s predpisi in specifično regulativo. |