Kvasovka Vialatte SO.SPIRIT®
Vialatte SO.SPIRIT® je kvasovka, ki jo je izbral Sofralab® za pridelavo osnovnih vin namenjenih destilaciji.
- Cena:
od 5,60 €
- Šifra artikla:
N800327
- Blagovna znamka:
Dodaj v košarico
KOS
Opis izdelka
VIALATTE SO.SPIRIT® omogoča izdelavo kakovostnih drozg za destilacijo.
- hiter start fermentacije
- nizka proizvodnja hlapnih kislin
- nizka proizvodnja hlapnih kislin
- mala potreba po hranilih
PROTOKOL PONOVNEGA ZAČETKA FERMENTACIJE
Navodila za uporabo:
Aktivni suhi kvas (ADY) raztopite v 10-kratni količini vode pri temperaturi med 35 in 40 °C. Na primer: Dodajte 500g ADY zmesi, ki vsebuje 2,5 L neklorirane vode in 2,5 L nežveplanega mošta pri 37 °C. Po 20 minutah nežno homogeniziramo kvasni nastavek. Če temperaturna razlika med kvasnim nastavkom in moštom ne presega 10 °C, ga dodajte neposredno v mošt. V nasprotnem primeru podvojite količino kvasnega nastavka, počakajte še 10 minut, nežno homogenizirajte in dodajte mošt.
- hiter start fermentacije
- nizka proizvodnja hlapnih kislin
- nizka proizvodnja hlapnih kislin
- mala potreba po hranilih
PROTOKOL PONOVNEGA ZAČETKA FERMENTACIJE
![]() |
Navodila za uporabo:
Aktivni suhi kvas (ADY) raztopite v 10-kratni količini vode pri temperaturi med 35 in 40 °C. Na primer: Dodajte 500g ADY zmesi, ki vsebuje 2,5 L neklorirane vode in 2,5 L nežveplanega mošta pri 37 °C. Po 20 minutah nežno homogeniziramo kvasni nastavek. Če temperaturna razlika med kvasnim nastavkom in moštom ne presega 10 °C, ga dodajte neposredno v mošt. V nasprotnem primeru podvojite količino kvasnega nastavka, počakajte še 10 minut, nežno homogenizirajte in dodajte mošt.
Tehnični podatki
Rod vrsta: | Saccharomyces cerevisiae galactose |
---|---|
Optimalna temperatura delovanja: | 12-24 °C |
Kinetika AF: | hitra |
Odpornost na alkohol: | do 17 % vol. |
Proizvodnja hlapne kislosti: | srednje |
Zahtevan dušik: | nizek |
Proizvajanje H2S: | nizko |
Uporaba: | Za pridelavo osnovnih vin za destilacijo. Osnovna vina za konjak, Armagnac in sadne brandije. |
Sestava: | suha vinska kvasovka |
Priporočljiv odmerek: | 20 g / hL |
Skladiščenje: | hraniti v suhem in temnem prostoru v originalni tesno zaprti embalaži, ločeno od snovi z intenzivnim vonjem |
![]() |
Izdelek primeren samo za profesionalno enološko uporabo v prehrambene namene. Izdelek je treba uporabljati skladno s predpisi in specifično regulativo. |