Kvasovka Vialatte SO.FRUITY®
Vialatte SO.FRUITY® je kvasovka, ki jo je izbral francoski inštitut za trte in vina (IFV) v Beaujolaisu.
- Cena:
od 6,40 €
- Šifra artikla:
N800324
- Blagovna znamka:
Dodaj v košarico
KOS
Opis izdelka
VIALATTE SO.FRUITY® ima odlično fermentacijsko delovanje in je primerna za kratko do srednje dolgo pridelavo vina. Značaj vina določajo note majhnih rdečih jagod. Ta izdelek omogoča zelo dobro izločanje antocianinov in taninov, zato proizvaja vina, polna barve z mehko strukturo. Izdelek je priporočljiv za sorte Gammay v vaseh v okolici Beaujolaisa in za okoliška vinska območja, na katerih med drugim pridelujejo vina z gladko strukturo in sadna vina, npr.: Merlot, Cabernet sauvignon, Gammay, Modri pinot itd.
- pridelava gladkih rdečih vin s svežim sadnim značajem
- kratka do srednja maceracija (dobra ekstrakcija antocianov in taninov)
- postopek pridelave vina s soinokulacijo kvasovk in bakterij
PROTOKOL PONOVNEGA ZAČETKA FERMENTACIJE
Navodila za uporabo:
Aktivni suhi kvas (ADY) raztopite v 10-kratni količini vode pri temperaturi med 35 in 40 °C. Na primer: Dodajte 500g ADY zmesi, ki vsebuje 2,5 L neklorirane vode in 2,5 L nežveplanega mošta pri 37 °C. Po 20 minutah nežno homogeniziramo kvasni nastavek. Če temperaturna razlika med kvasnim nastavkom in moštom ne presega 10 °C, ga dodajte neposredno v mošt. V nasprotnem primeru podvojite količino kvasnega nastavka, počakajte še 10 minut, nežno homogenizirajte in dodajte mošt.
- pridelava gladkih rdečih vin s svežim sadnim značajem
- kratka do srednja maceracija (dobra ekstrakcija antocianov in taninov)
- postopek pridelave vina s soinokulacijo kvasovk in bakterij
PROTOKOL PONOVNEGA ZAČETKA FERMENTACIJE
![]() |
Navodila za uporabo:
Aktivni suhi kvas (ADY) raztopite v 10-kratni količini vode pri temperaturi med 35 in 40 °C. Na primer: Dodajte 500g ADY zmesi, ki vsebuje 2,5 L neklorirane vode in 2,5 L nežveplanega mošta pri 37 °C. Po 20 minutah nežno homogeniziramo kvasni nastavek. Če temperaturna razlika med kvasnim nastavkom in moštom ne presega 10 °C, ga dodajte neposredno v mošt. V nasprotnem primeru podvojite količino kvasnega nastavka, počakajte še 10 minut, nežno homogenizirajte in dodajte mošt.
Tehnični podatki
Rod vrsta: | Saccharomyces cerevisiae |
---|---|
Optimalna temperatura delovanja: | 18-32 °C |
Kinetika AF: | hitra |
Odpornost na alkohol: | do 14 % vol. |
Proizvodnja hlapne kislosti: | nizka |
Zahtevan dušik: | nizek |
Proizvajanje H2S: | nizko |
Proizvajanje SO2: | nizko |
Proizvajanje glicerola: | srednje |
Proizvajanje acetaldehida: | srednje |
Proizvajanje piruvične kisline: | srednje |
Uporaba: | Za pridelavo svežega, sadnega kakovostnega rdečega vina z mehkim značajem. Popolno za vinifikacijo s kvasovkami. |
Sestava: | suha vinska kvasovka |
Priporočljiv odmerek: | 20 g / hL |
Skladiščenje: | hraniti v suhem in temnem prostoru v originalni tesno zaprti embalaži, ločeno od snovi z intenzivnim vonjem |
![]() |
Izdelek primeren samo za profesionalno enološko uporabo v prehrambene namene. Izdelek je treba uporabljati skladno s predpisi in specifično regulativo. |