Kvasovka Vialatte SO.FLAVOUR®
Vialatte SO.FLAVOUR® je kvasovka, izbrana v okolišu Cotes-du-Rhone v sodelovanju s posestvom Domaine Saint-Apollinaire (vinogradniško posestvo, kjer pridelujejo biodinamično vino).
- Cena:
od 6,41 €
- Šifra artikla:
N800321
- Blagovna znamka:
Dodaj v košarico
KOS
Opis izdelka
VIALATTE SO.FLAVOUR® zelo dobro razvije fermentacijo in omogoča visoke stopnje alkohola. V kompleksnem aromatičnem značaju prevladuje sveže sadje (rdeče in temno sadje); občutek v ustih je bogat in harmoničen, značilno pa je tudi dobro razmerje med taninom in zaokroženostjo okusa. Izdelek je priporočljiv za pridelavo rdečih modernih, koncentriranih, kompleksnih in sadnih vin iz odličnih mednarodnih temnih sort grozdja: Merlot, Cabernet sauvignon, Syrah, Grenache, Tempranillo, Zinfandel itd.
- pridelava sodobnih, kompleksnih in sadnih rdečih vin
- poudarjanje sortnega značaja
- pridelava ekoloških vin
- tradicionalna pridelava rdečega vina, termovinifikacija
PROTOKOL PONOVNEGA ZAČETKA FERMENTACIJE
Navodila za uporabo:
Aktivni suhi kvas (ADY) raztopite v 10-kratni količini vode pri temperaturi med 35 in 40 °C. Na primer: Dodajte 500g ADY zmesi, ki vsebuje 2,5 L neklorirane vode in 2,5 L nežveplanega mošta pri 37 °C. Po 20 minutah nežno homogeniziramo kvasni nastavek. Če temperaturna razlika med kvasnim nastavkom in moštom ne presega 10 °C, ga dodajte neposredno v mošt. V nasprotnem primeru podvojite količino kvasnega nastavka, počakajte še 10 minut, nežno homogenizirajte in dodajte mošt.
- pridelava sodobnih, kompleksnih in sadnih rdečih vin
- poudarjanje sortnega značaja
- pridelava ekoloških vin
- tradicionalna pridelava rdečega vina, termovinifikacija
PROTOKOL PONOVNEGA ZAČETKA FERMENTACIJE
![]() |
Navodila za uporabo:
Aktivni suhi kvas (ADY) raztopite v 10-kratni količini vode pri temperaturi med 35 in 40 °C. Na primer: Dodajte 500g ADY zmesi, ki vsebuje 2,5 L neklorirane vode in 2,5 L nežveplanega mošta pri 37 °C. Po 20 minutah nežno homogeniziramo kvasni nastavek. Če temperaturna razlika med kvasnim nastavkom in moštom ne presega 10 °C, ga dodajte neposredno v mošt. V nasprotnem primeru podvojite količino kvasnega nastavka, počakajte še 10 minut, nežno homogenizirajte in dodajte mošt.
Tehnični podatki
Rod vrsta: | Saccharomyces cerevisiae |
---|---|
Optimalna temperatura delovanja: | 18-32 °C |
Kinetika AF: | srednja |
Odpornost na alkohol: | do 15 % vol. |
Proizvodnja hlapne kislosti: | srednja |
Zahtevan dušik: | srednje |
Proizvajanje H2S: | nizko |
Proizvajanje SO2: | srednje |
Proizvajanje glicerola: | zelo visoko |
Uporaba: | Za pridelavo modernega, koncentriranega, kompleksnega in sadnega rdečega vina. Za pridelavo organskih vin. Primeren za vinifikacijo tradicionalnih rdečih vin in termovinifikacijo. Za vinifikacijo mednarodnih sort črnega grozdja: Merlot, Cabernet sauvignon, Shiraz, črni Grenache, Tempranillo, Zinfandel itd. |
Sestava: | suha vinska kvasovka |
Priporočljiv odmerek: | 20 g / hL |
Skladiščenje: | hraniti v suhem in temnem prostoru v originalni tesno zaprti embalaži, ločeno od snovi z intenzivnim vonjem |
![]() |
Izdelek primeren samo za profesionalno enološko uporabo v prehrambene namene. Izdelek je treba uporabljati skladno s predpisi in specifično regulativo. |