SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Kvasovka Vialatte FERM® R100

Kvasovka Vialatte FERM® R100
Vialatte FERM® R100 je kvasovka, ki je izbrana za proizvajanje gladkih in sadnih vin, namenjenih za kratko do povprečno zorenje.
  • Cena:

    od 6,40 €

Izberite:

40gŠifra artiklaZalogaCena
40g8003185 dni6,40 €
100g8003175 dni10,60 €
500g80031635,50 €
Dodaj v košarico
KOS

Opis izdelka

VIALATTE FERM® R100 se zaradi visoke proizvodnje glicerola lahko uporablja za proizvajanje močnih in sadnih vin z zaokroženim okusom. Primerna je za vse sorte grozdja.

- vinifikacija mednarodnih sort rdečega grozdja s povdarjeno svežino in sortnostjo (Merlot, Syrah, Cabernet, Mourvèdre)
- hitri start alkoholne fermentacije
- pridelava vin namenjenih kratkemu do srednjemu staranju

PROTOKOL PONOVNEGA ZAČETKA FERMENTACIJE

Navodila za uporabo:
Aktivni suhi kvas (ADY) raztopite v 10-kratni količini vode pri temperaturi med 35 in 40 °C. Na primer: Dodajte 500g ADY zmesi, ki vsebuje 2,5 L neklorirane vode in 2,5 L nežveplanega mošta pri 37 °C. Po 20 minutah nežno homogeniziramo kvasni nastavek. Če temperaturna razlika med kvasnim nastavkom in moštom ne presega 10 °C, ga dodajte neposredno v mošt. V nasprotnem primeru podvojite količino kvasnega nastavka, počakajte še 10 minut, nežno homogenizirajte in dodajte mošt.

Tehnični podatki

Rod vrsta: Saccharomyces cerevisiae
Optimalna temperatura delovanja: 18-32 °C
Kinetika AF: hitra
Odpornost na alkohol: do 14 % vol.
Proizvodnja hlapne kislosti: nizka
Zahtevan dušik: visok
Proizvajanje H2S: zelo nizko
Proizvajanje SO2: srednje
Proizvajanje pene: nizka
Uporaba: Za pridelavo vina iz zelo zrelega grozdja. Pridelava kompleksnih svežih enoletnih vin do dolgo staranih. Priporočljiv za pridelavo vin iz sort Syrah, Merlot, Cabernet in Mourvedre. Primeren za pridelavo zaokroženih in sadnih rdečih vin za kratko do povprečno staranje. Nadzira se postopek vinifikacije in doslednost vin. Priprava vin iz mednarodnih sort rdečega grozdja: Merlot, Syrah, Cabernet, Mourvedre itd.
Sestava: suha vinska kvasovka
Priporočljiv odmerek: 20 g / hL
Skladiščenje: hraniti v suhem in temnem prostoru v originalni tesno zaprti embalaži, ločeno od snovi z intenzivnim vonjem
  Izdelek primeren samo za profesionalno enološko uporabo v prehrambene namene. Izdelek je treba uporabljati skladno s predpisi in specifično regulativo.