Kvasovka Vialatte FERM® R100
Vialatte FERM® R100 je kvasovka, ki je izbrana za proizvajanje gladkih in sadnih vin, namenjenih za kratko do povprečno zorenje.
- Cena:
od 6,40 €
- Šifra artikla:
N800318
- Blagovna znamka:
Dodaj v košarico
KOS
Opis izdelka
VIALATTE FERM® R100 se zaradi visoke proizvodnje glicerola lahko uporablja za proizvajanje močnih in sadnih vin z zaokroženim okusom. Primerna je za vse sorte grozdja.
- vinifikacija mednarodnih sort rdečega grozdja s povdarjeno svežino in sortnostjo (Merlot, Syrah, Cabernet, Mourvèdre)
- hitri start alkoholne fermentacije
- pridelava vin namenjenih kratkemu do srednjemu staranju
PROTOKOL PONOVNEGA ZAČETKA FERMENTACIJE

Navodila za uporabo:
Aktivni suhi kvas (ADY) raztopite v 10-kratni količini vode pri temperaturi med 35 in 40 °C. Na primer: Dodajte 500g ADY zmesi, ki vsebuje 2,5 L neklorirane vode in 2,5 L nežveplanega mošta pri 37 °C. Po 20 minutah nežno homogeniziramo kvasni nastavek. Če temperaturna razlika med kvasnim nastavkom in moštom ne presega 10 °C, ga dodajte neposredno v mošt. V nasprotnem primeru podvojite količino kvasnega nastavka, počakajte še 10 minut, nežno homogenizirajte in dodajte mošt.
- vinifikacija mednarodnih sort rdečega grozdja s povdarjeno svežino in sortnostjo (Merlot, Syrah, Cabernet, Mourvèdre)
- hitri start alkoholne fermentacije
- pridelava vin namenjenih kratkemu do srednjemu staranju
PROTOKOL PONOVNEGA ZAČETKA FERMENTACIJE

Navodila za uporabo:
Aktivni suhi kvas (ADY) raztopite v 10-kratni količini vode pri temperaturi med 35 in 40 °C. Na primer: Dodajte 500g ADY zmesi, ki vsebuje 2,5 L neklorirane vode in 2,5 L nežveplanega mošta pri 37 °C. Po 20 minutah nežno homogeniziramo kvasni nastavek. Če temperaturna razlika med kvasnim nastavkom in moštom ne presega 10 °C, ga dodajte neposredno v mošt. V nasprotnem primeru podvojite količino kvasnega nastavka, počakajte še 10 minut, nežno homogenizirajte in dodajte mošt.
Tehnični podatki
Rod vrsta: | Saccharomyces cerevisiae |
---|---|
Optimalna temperatura delovanja: | 18-32 °C |
Kinetika AF: | hitra |
Odpornost na alkohol: | do 14 % vol. |
Proizvodnja hlapne kislosti: | nizka |
Zahtevan dušik: | visok |
Proizvajanje H2S: | zelo nizko |
Proizvajanje SO2: | srednje |
Proizvajanje pene: | nizka |
Uporaba: | Za pridelavo vina iz zelo zrelega grozdja. Pridelava kompleksnih svežih enoletnih vin do dolgo staranih. Priporočljiv za pridelavo vin iz sort Syrah, Merlot, Cabernet in Mourvedre. Primeren za pridelavo zaokroženih in sadnih rdečih vin za kratko do povprečno staranje. Nadzira se postopek vinifikacije in doslednost vin. Priprava vin iz mednarodnih sort rdečega grozdja: Merlot, Syrah, Cabernet, Mourvedre itd. |
Sestava: | suha vinska kvasovka |
Priporočljiv odmerek: | 20 g / hL |
Skladiščenje: | hraniti v suhem in temnem prostoru v originalni tesno zaprti embalaži, ločeno od snovi z intenzivnim vonjem |
![]() |
Izdelek primeren samo za profesionalno enološko uporabo v prehrambene namene. Izdelek je treba uporabljati skladno s predpisi in specifično regulativo. |