Kvasovka Vialatte FERM® R82
Vialatte FERM® R82 je kvasovka, izbrana za pridelavo vina iz zelo zrelega grozdja in srednje do dolgo staranih rdečih vin z zrelim sadnim značajem (rdeče ali temne jagode).
- Cena:
od 5,90 €
- Šifra artikla:
N800315
Dodaj v košarico
KOS
Opis izdelka
VIALATTE FERM® R82 omejuje redukcijo določenih občutljivih sort trt, kot sta Carignan ali Syrah.
- vinifikacija mednarodnih sort rdečega grozdja in sort grozdja, občutljivih na oksidacijo (Syrah, Carignan itd.)
- proizvodnja zgoščenih in sadnih rdečih vin iz grozdja dobre zrelosti
- proizvodnja vin za srednje do dolgo zorenje
PROTOKOL PONOVNEGA ZAČETKA FERMENTACIJE

Navodila za uporabo:
Aktivni suhi kvas (ADY) raztopite v 10-kratni količini vode pri temperaturi med 35 in 40 °C. Na primer: Dodajte 500g ADY zmesi, ki vsebuje 2,5 L neklorirane vode in 2,5 L nežveplanega mošta pri 37 °C. Po 20 minutah nežno homogeniziramo kvasni nastavek. Če temperaturna razlika med kvasnim nastavkom in moštom ne presega 10 °C, ga dodajte neposredno v mošt. V nasprotnem primeru podvojite količino kvasnega nastavka, počakajte še 10 minut, nežno homogenizirajte in dodajte mošt.
- vinifikacija mednarodnih sort rdečega grozdja in sort grozdja, občutljivih na oksidacijo (Syrah, Carignan itd.)
- proizvodnja zgoščenih in sadnih rdečih vin iz grozdja dobre zrelosti
- proizvodnja vin za srednje do dolgo zorenje
PROTOKOL PONOVNEGA ZAČETKA FERMENTACIJE

Navodila za uporabo:
Aktivni suhi kvas (ADY) raztopite v 10-kratni količini vode pri temperaturi med 35 in 40 °C. Na primer: Dodajte 500g ADY zmesi, ki vsebuje 2,5 L neklorirane vode in 2,5 L nežveplanega mošta pri 37 °C. Po 20 minutah nežno homogeniziramo kvasni nastavek. Če temperaturna razlika med kvasnim nastavkom in moštom ne presega 10 °C, ga dodajte neposredno v mošt. V nasprotnem primeru podvojite količino kvasnega nastavka, počakajte še 10 minut, nežno homogenizirajte in dodajte mošt.
Tehnični podatki
Rod vrsta: | Saccharomyces cerevisiae |
---|---|
Optimalna temperatura delovanja: | 18-30 °C |
Kinetika AF: | počasna |
Odpornost na alkohol: | do 16 % vol. |
Proizvodnja hlapne kislosti: | srednje |
Zahtevan dušik: | srednje |
Proizvajanje H2S: | zelo nizko |
Proizvajanje SO2: | srednje |
Proizvajanje pene: | nizka |
Proizvajanje glicerola: | 6-8 g/L |
Uporaba: | Za pridelavo vina iz zelo zrelega grozdja. Za pridelavo srednje do dolgo staranih vin z zrelim sadnim značajem. Omejuje redukcijo določenih občutljivih sort trt, kot sta Carignan ali Syrah |
Sestava: | suha vinska kvasovka |
Priporočljiv odmerek: | 20 g / hL |
Skladiščenje: | hraniti v suhem in temnem prostoru v originalni tesno zaprti embalaži, ločeno od snovi z intenzivnim vonjem |
![]() |
Izdelek primeren samo za profesionalno enološko uporabo v prehrambene namene. Izdelek je treba uporabljati skladno s predpisi in specifično regulativo. |