SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Kvasovka Vialatte FERM® R82

Kvasovka Vialatte FERM® R82
Vialatte FERM® R82 je kvasovka, izbrana za pridelavo vina iz zelo zrelega grozdja in srednje do dolgo staranih rdečih vin z zrelim sadnim značajem (rdeče ali temne jagode).
  • Cena:

    od 5,90 €

  • Šifra artikla:

    N800315

Izberite:

40gŠifra artiklaZalogaCena
40g8003155 dni5,90 €
100g8003145 dni9,60 €
500g80031334,19 €
Dodaj v košarico
KOS

Opis izdelka

VIALATTE FERM® R82 omejuje redukcijo določenih občutljivih sort trt, kot sta Carignan ali Syrah.

- vinifikacija mednarodnih sort rdečega grozdja in sort grozdja, občutljivih na oksidacijo (Syrah, Carignan itd.)
- proizvodnja zgoščenih in sadnih rdečih vin iz grozdja dobre zrelosti
- proizvodnja vin za srednje do dolgo zorenje
 
PROTOKOL PONOVNEGA ZAČETKA FERMENTACIJE

Navodila za uporabo:
Aktivni suhi kvas (ADY) raztopite v 10-kratni količini vode pri temperaturi med 35 in 40 °C. Na primer: Dodajte 500g ADY zmesi, ki vsebuje 2,5 L neklorirane vode in 2,5 L nežveplanega mošta pri 37 °C. Po 20 minutah nežno homogeniziramo kvasni nastavek. Če temperaturna razlika med kvasnim nastavkom in moštom ne presega 10 °C, ga dodajte neposredno v mošt. V nasprotnem primeru podvojite količino kvasnega nastavka, počakajte še 10 minut, nežno homogenizirajte in dodajte mošt.

Tehnični podatki

Rod vrsta: Saccharomyces cerevisiae
Optimalna temperatura delovanja: 18-30 °C
Kinetika AF: počasna
Odpornost na alkohol: do 16 % vol.
Proizvodnja hlapne kislosti: srednje
Zahtevan dušik: srednje
Proizvajanje H2S: zelo nizko
Proizvajanje SO2: srednje
Proizvajanje pene: nizka
Proizvajanje glicerola: 6-8 g/L
Uporaba: Za pridelavo vina iz zelo zrelega grozdja. Za pridelavo srednje do dolgo staranih vin z zrelim sadnim značajem. Omejuje redukcijo določenih občutljivih sort trt, kot sta Carignan ali Syrah
Sestava: suha vinska kvasovka
Priporočljiv odmerek: 20 g / hL
Skladiščenje: hraniti v suhem in temnem prostoru v originalni tesno zaprti embalaži, ločeno od snovi z intenzivnim vonjem
  Izdelek primeren samo za profesionalno enološko uporabo v prehrambene namene. Izdelek je treba uporabljati skladno s predpisi in specifično regulativo.