Kvasovka Vialatte FERM® R96
Vialatte FERM® R96 je kvasovka, posebej znana po razvijanju potenciala grozdja in svoji vsestranskosti.
- Cena:
od 6,49 €
- Šifra artikla:
N800312
- Blagovna znamka:
Dodaj v košarico
KOS
Opis izdelka
VIALATTE FERM® R96 se zelo dobro prilagodi različnim sortam vin in stopnjam zrelosti ter tako ustvarja mlada vina ali vina, ki se lahko dolgo starajo. Aromatični značaj ustvarja note rdečih in temnih jagod z rahlo pikantno ter balzamično aromo (poper, evkaliptus, lakrica ipd.). Proizvedena vina so kompleksna z izredno aromatično svežino. Ta izdelek je priporočljiv za pridelavo vin iz sort Syrah, Merlot, Cabernet in Mourvedre.
- pridelava vin, namenjenih ali ne za staranje
- iskanje kompleksnosti in aromatične svežine
- razvoj mednarodnih sort rdečega grozdja (Merlot, Syrah, Cabernet, Mourvèdre…)
PROTOKOL PONOVNEGA ZAČETKA FERMENTACIJE

Navodila za uporabo:
Aktivni suhi kvas (ADY) raztopite v 10-kratni količini vode pri temperaturi med 35 in 40 °C. Na primer: Dodajte 500g ADY zmesi, ki vsebuje 2,5 L neklorirane vode in 2,5 L nežveplanega mošta pri 37 °C. Po 20 minutah nežno homogeniziramo kvasni nastavek. Če temperaturna razlika med kvasnim nastavkom in moštom ne presega 10 °C, ga dodajte neposredno v mošt. V nasprotnem primeru podvojite količino kvasnega nastavka, počakajte še 10 minut, nežno homogenizirajte in dodajte mošt.
- pridelava vin, namenjenih ali ne za staranje
- iskanje kompleksnosti in aromatične svežine
- razvoj mednarodnih sort rdečega grozdja (Merlot, Syrah, Cabernet, Mourvèdre…)
PROTOKOL PONOVNEGA ZAČETKA FERMENTACIJE

Navodila za uporabo:
Aktivni suhi kvas (ADY) raztopite v 10-kratni količini vode pri temperaturi med 35 in 40 °C. Na primer: Dodajte 500g ADY zmesi, ki vsebuje 2,5 L neklorirane vode in 2,5 L nežveplanega mošta pri 37 °C. Po 20 minutah nežno homogeniziramo kvasni nastavek. Če temperaturna razlika med kvasnim nastavkom in moštom ne presega 10 °C, ga dodajte neposredno v mošt. V nasprotnem primeru podvojite količino kvasnega nastavka, počakajte še 10 minut, nežno homogenizirajte in dodajte mošt.