Kvasovka VIALATTE FERM® W12
Kvasovka Vialatte FERM® W12 je izbrana za pridelavo belih, rosé in rdečih vin. Izboljša aromatično prefinjenost in zaokroženost okusa.
- Cena:
od 6,40 €
- Šifra artikla:
N800306
- Blagovna znamka:
Dodaj v košarico
KOS
Opis izdelka
VIALATTE FERM® W12 se hitro avtolizira in je zato odlična za staranje v cisternah ali sodih z mešanjem usedlin. Na ta način se ohranita kakovost in sortni karakter grozdja, ki je pridelano in obrano v najboljših pogojih. VIALATTE FERM® W12 je najbolj priporočljivo za vrste vin chardonnay, muscadet in viognier. Gre za odporno kvasovko, zato je priporočljiva tudi v primeru prekinitve fermentacije.
PROTOKOL PONOVNEGA ZAČETKA FERMENTACIJE
Navodila za uporabo:
Aktivni suhi kvas (ADY) raztopite v 10-kratni količini vode pri temperaturi med 35 in 40 °C. Na primer: Dodajte 500g ADY zmesi, ki vsebuje 2,5 L neklorirane vode in 2,5 L nežveplanega mošta pri 37 °C. Po 20 minutah nežno homogeniziramo kvasni nastavek. Če temperaturna razlika med kvasnim nastavkom in moštom ne presega 10 °C, ga dodajte neposredno v mošt. V nasprotnem primeru podvojite količino kvasnega nastavka, počakajte še 10 minut, nežno homogenizirajte in dodajte mošt.
PROTOKOL PONOVNEGA ZAČETKA FERMENTACIJE
![]() |
Navodila za uporabo:
Aktivni suhi kvas (ADY) raztopite v 10-kratni količini vode pri temperaturi med 35 in 40 °C. Na primer: Dodajte 500g ADY zmesi, ki vsebuje 2,5 L neklorirane vode in 2,5 L nežveplanega mošta pri 37 °C. Po 20 minutah nežno homogeniziramo kvasni nastavek. Če temperaturna razlika med kvasnim nastavkom in moštom ne presega 10 °C, ga dodajte neposredno v mošt. V nasprotnem primeru podvojite količino kvasnega nastavka, počakajte še 10 minut, nežno homogenizirajte in dodajte mošt.
Tehnični podatki
Pozicioniranje: | za proizvodnjo belih vin za proizvodnjo rose vin za proizvodnjo rdečih vin |
---|---|
Rod vrsta: | S. cerevisiae galactose |
Priporoča se: | pridelava finih in elegantnih vin z optimizacijo zorenja na usedlinah in vrednotenjem potenciala grozdja za kakovost |
Izražanje arome: | finost arom - upošteva značilno naravo sorte grozdja |
Kinetika AF: | Srednja pri tem. 16 C |
Optimalna temperatura : | 10 do 30 C |
Zahtevan dušik: | nizek |
Odpornost na alkohol: | 15 %Vol. |
Proizvodnja SO2: | nizek |
Proizvodnja hlapne kislosti: | nizek |
Občutljivost na bekser: | srednje občutljiv |
Doziranje (g/hL): | 20 |
Op.: | Ti različni parametri so merjeni na osnovi identičnih sintetičnih mostov. To vključuje umeten hranilni medij na osnovi geloze, ki posnema grozdni mošt z enostavno fermentacijo (potrebna hranila, prilagojena stopnja pH, itd.) |