SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Kvasovka VIALATTE FERM® W12

Kvasovka VIALATTE FERM® W12
Kvasovka Vialatte FERM® W12 je izbrana za pridelavo belih, rosé in rdečih vin. Izboljša aromatično prefinjenost in zaokroženost okusa.
  • Cena:

    od 6,40 €

Izberite:

40gŠifra artiklaZalogaCena
40g8003065 dni6,40 €
100g8003055 dni9,69 €
500g80030435,49 €
10kg8007885 dni682,69 €
Dodaj v košarico
KOS

Opis izdelka

VIALATTE FERM® W12 se hitro avtolizira in je zato odlična za staranje v cisternah ali sodih z mešanjem usedlin. Na ta način se ohranita kakovost in sortni karakter grozdja, ki je pridelano in obrano v najboljših pogojih. VIALATTE FERM® W12 je najbolj priporočljivo za vrste vin chardonnay, muscadet in viognier. Gre za odporno kvasovko, zato je priporočljiva tudi v primeru prekinitve fermentacije.
PROTOKOL PONOVNEGA ZAČETKA FERMENTACIJE
 

Navodila za uporabo:
Aktivni suhi kvas (ADY) raztopite v 10-kratni količini vode pri temperaturi med 35 in 40 °C. Na primer: Dodajte 500g ADY zmesi, ki vsebuje 2,5 L neklorirane vode in 2,5 L nežveplanega mošta pri 37 °C. Po 20 minutah nežno homogeniziramo kvasni nastavek. Če temperaturna razlika med kvasnim nastavkom in moštom ne presega 10 °C, ga dodajte neposredno v mošt. V nasprotnem primeru podvojite količino kvasnega nastavka, počakajte še 10 minut, nežno homogenizirajte in dodajte mošt.

Tehnični podatki

Pozicioniranje: za proizvodnjo belih vin
za proizvodnjo rose vin
za proizvodnjo rdečih vin
Rod vrsta: S. cerevisiae galactose
Priporoča se: pridelava finih in elegantnih vin z optimizacijo zorenja na usedlinah in vrednotenjem potenciala grozdja za kakovost
Izražanje arome: finost arom - upošteva značilno naravo sorte grozdja
Kinetika AF: Srednja pri tem. 16 C
Optimalna temperatura : 10 do 30 C
Zahtevan dušik: nizek
Odpornost na alkohol: 15 %Vol.
Proizvodnja SO2: nizek
Proizvodnja hlapne kislosti: nizek
Občutljivost na bekser: srednje občutljiv
Doziranje (g/hL): 20
Op.: Ti različni parametri so merjeni na osnovi identičnih sintetičnih mostov. To vključuje umeten hranilni medij na osnovi geloze, ki posnema grozdni mošt z enostavno fermentacijo (potrebna hranila, prilagojena stopnja pH, itd.)