Kvasovka Vialatte SO.DELIGHT®
Vialatte SO.DELIGHT® je kvasovka, izbrana zaradi sposobnosti proizvajanja aromatičnih belih in rosé vin s svežim ter sadnim slogom.
- Cena:
od 6,41 €
- Šifra artikla:
N800300
- Blagovna znamka:
Dodaj v košarico
KOS
Opis izdelka
VIALATTE SO.DELIGHT® poskrbi za aromatični značaj, ki je kompleksen in vsebuje sortne ter fermentativne note. Ta izdelek je priporočljiv za pridelavo vin iz nevtralnih ali aromatičnih sort grozdja.
- dobre fermentacijske lasnosti, možnost direktnega dodajanja v mošt DROPS&GO
- pridelava svežih, sadnih aromatičnih belih in roze vin z razvijanjem fermentacijskih arom skupaj s tioli in terpeni
- nizka do srednja proizvodnaj hlapnik kislin
- visoka zahteva po hranilih
PROTOKOL PONOVNEGA ZAČETKA FERMENTACIJE
Navodila za uporabo:
Aktivni suhi kvas (ADY) raztopite v 10-kratni količini vode pri temperaturi med 35 in 40 °C. Na primer: Dodajte 500g ADY zmesi, ki vsebuje 2,5 L neklorirane vode in 2,5 L nežveplanega mošta pri 37 °C. Po 20 minutah nežno homogeniziramo kvasni nastavek. Če temperaturna razlika med kvasnim nastavkom in moštom ne presega 10 °C, ga dodajte neposredno v mošt. V nasprotnem primeru podvojite količino kvasnega nastavka, počakajte še 10 minut, nežno homogenizirajte in dodajte mošt.
- dobre fermentacijske lasnosti, možnost direktnega dodajanja v mošt DROPS&GO
- pridelava svežih, sadnih aromatičnih belih in roze vin z razvijanjem fermentacijskih arom skupaj s tioli in terpeni
- nizka do srednja proizvodnaj hlapnik kislin
- visoka zahteva po hranilih
PROTOKOL PONOVNEGA ZAČETKA FERMENTACIJE
![]() |
Navodila za uporabo:
Aktivni suhi kvas (ADY) raztopite v 10-kratni količini vode pri temperaturi med 35 in 40 °C. Na primer: Dodajte 500g ADY zmesi, ki vsebuje 2,5 L neklorirane vode in 2,5 L nežveplanega mošta pri 37 °C. Po 20 minutah nežno homogeniziramo kvasni nastavek. Če temperaturna razlika med kvasnim nastavkom in moštom ne presega 10 °C, ga dodajte neposredno v mošt. V nasprotnem primeru podvojite količino kvasnega nastavka, počakajte še 10 minut, nežno homogenizirajte in dodajte mošt.
Tehnični podatki
Rod vrsta: | Saccharomyces cerevisiae |
---|---|
Optimalna temperatura delovanja: | 10-27 °C |
Kinetika AF: | hitra |
Odpornost na alkohol: | do 15 % vol. |
Proizvodnja hlapne kislosti: | srednje |
Zahtevan dušik: | srednje do visoko |
Proizvajanje H2S: | nizko |
Proizvajanje SO2: | srednje |
Uporaba: | Za pridelavo belih vin, pridelanih iz aromatičnega grozdja kot je npr.: Sauvignon, Colombard, Rizling itd. ali bolj nevtralnega grozdja kot je npr.: Chardonnay, Melon de Bourgogne, Piquepoul blanc itd. Primeren za pridelavo aromatičnih rosé vin. |
Sestava: | suha vinska kvasovka |
Priporočljiv odmerek: | 20 g / hL |
Skladiščenje: | hraniti v suhem in temnem prostoru v originalni tesno zaprti embalaži, ločeno od snovi z intenzivnim vonjem |
![]() |
Izdelek primeren samo za profesionalno enološko uporabo v prehrambene namene. Izdelek je treba uporabljati skladno s predpisi in specifično regulativo. |