Jablana Grafenštajnc M7 (3,5-4m)
Jablana Grafenštajnc je stara, priljubljena sorta, ki izvira iz Danske.
- Cena:
15,00 €
- Šifra artikla:
333803
- Teža:
2kg
- EAN:
1000003338031
Dobava: predvidoma 3 dni (oz. od razpoložljivosti pri dobavitelju)
Dodaj v košarico
KOS
Opis izdelka
Jablana Grafenštajnc (Gravenstein) je stara, priljubljena sorta, ki izvira iz Danske in je znana po svojem odličnem sladko-kiselkastem okusu. Grafenštajnc je cenjena zaradi svoje vsestranskosti in uporabe v kulinariki, saj je odlična tako za sveže uživanje kot za peko in kuhanje. Njeni plodovi so sočni in aromatični, zaradi česar je zelo priljubljena pri ljubiteljih jabolk.
Dodatne lastnosti:
Lega: Najbolje uspeva na sončnih legah z rodovitnimi, dobro odcednimi tlemi. Drevo je prilagodljivo in lahko raste tudi v hladnejših podnebjih, vendar potrebuje sonce za polno zorenje plodov.
Plodovi: Srednje veliki do veliki plodovi z rumeno-zeleno lupino, ki je pogosto prekrita z rdečkastimi progami. Meso je belo, zelo sočno, z značilnim sladko-kiselkastim okusom in bogato aromo.
Čas obiranja: Plodovi dozorijo konec avgusta ali v začetku septembra. So primerni za sprotno uživanje in niso namenjeni dolgotrajnemu shranjevanju, najbolje jih je porabiti v nekaj tednih po obiranju.
Posebnost: Grafenštajnc je znan po svoji vsestranskosti – odličen je za sveže uživanje, peko, pripravo jabolčnih pit in omak. Njegov bogat okus in aromatično meso ga naredita priljubljenega tudi za predelavo v sokove.
Dodatne lastnosti:
Lega: Najbolje uspeva na sončnih legah z rodovitnimi, dobro odcednimi tlemi. Drevo je prilagodljivo in lahko raste tudi v hladnejših podnebjih, vendar potrebuje sonce za polno zorenje plodov.
Plodovi: Srednje veliki do veliki plodovi z rumeno-zeleno lupino, ki je pogosto prekrita z rdečkastimi progami. Meso je belo, zelo sočno, z značilnim sladko-kiselkastim okusom in bogato aromo.
Čas obiranja: Plodovi dozorijo konec avgusta ali v začetku septembra. So primerni za sprotno uživanje in niso namenjeni dolgotrajnemu shranjevanju, najbolje jih je porabiti v nekaj tednih po obiranju.
Posebnost: Grafenštajnc je znan po svoji vsestranskosti – odličen je za sveže uživanje, peko, pripravo jabolčnih pit in omak. Njegov bogat okus in aromatično meso ga naredita priljubljenega tudi za predelavo v sokove.