Krompir; Andrej Goljat, Darja Kocjan Ačko
Strokovnjakinja s področja kmetijstva nam v uvodu predstavi zanimivosti o krompirju, njegovo zgodovino, prehranske lastnosti in uporabnost posameznih sort krompirja za kulinarične namene. Soavtor knjige ponudi paleto receptov za jedi s krompirjem ter nas navduši za pripravo manj znanih, tudi zahtevnejših krompirjevih jedi.Knjiga pa je bogata tudi s klasičnimi recepti, med katerimi ne manjka niti vedno priljubljeni pražen krompir.
- Cena:
12,50 €
- Šifra artikla:
930081
- Teža:
0,7kg
- DOBAVITELJEVA ŠIFRA 1:
001477
- EAN:
9789612032869
Dobava: predvidoma 5 dni (oz. od razpoložljivosti pri dobavitelju)
KOS
Opis izdelka
Tri kuharice Andreja Goljata (in Darje Kocjan Ačko), ki so pred kratkim prišle iz ponatisa, pričajo, da založba Kmečki glas dobro ve, kaj Slovenci radi jemo. Krompir in krompirjeve jedi so naša stalnica, poleg praženega, pire in ocvrtega pa se da z njim narediti še toliko drugega. Ni samo priloga, uporabimo ga lahko za prigrizke, solate, juhe, samostojne jedi, kruh in celo sladice. V knjigi je več kot 130 receptov, ki bodo malce prenovili naše jedilnike. Knjiga Jedi s perutnino razkriva tako klasične kot tudi zelo inovativne in eksotične recepte, ki so razdeljeni na prigrizke, hladne začetne jedi, juhe in enolončnice, tople predjedi in glavne jedi; slednje zavzemajo glavnino izmed več kot 120 receptov. Tisti, katerih brbončice ob ribah in morskih sadežih vztrepetajo, bodo v tretji knjigi našli nekaj zase. Poleg skoraj 100 receptov za sladkovodne ribe in rake, bele in plave ribe, glavonožce in školjke, morske rake in ribje juhe kuharica predstavlja še nekaj osnovnih tehnik priprave ribjih jedi ter več kot ducat komplementarnih omak. Za manj vešče so recepti pospremljeni tudi s predlogi za priloge, nekatere od prilog imajo tudi svoje recepte. Receptom v teh kuharicah je preprosto slediti, pospremljeni pa so z bogatim slikovnim gradivom. Brž kuhalnico v roke!