SIHA želatina granulat
SIHA želatina granulat
- Cena:
17,90 €
- Šifra artikla:
80146
- Teža:
1,2kg
- Blagovna znamka:
- EAN:
4040608042947
- EAN:
3830037853143
Dobava: predvidoma 5 dni (oz. od razpoložljivosti pri dobavitelju)
KOS
Opis izdelka
Sredstvo za bistrenje pijač z izrazito sposobnostjo vezave negativnih koloidov (polifenolov, ostankov pektina) v usedlino, zato olajša filtracijo po opravljenem čiščenju. Posebej primerna za obdelavo grozdne drozge, mošta, vina in sokov.
Uporaba:
Želatino stresamo v 5-kratno količino hladne vode ter namakamo 10-15 min. Dolijemo vročo vodo in premešamo ali segrevamo do temp. 45-55°C. Pripravljeno raztopino uporabimo neposredno še toplo (želiranje z ohlajanjem) za:
-neposredno na grozdje ali v drozgo. Kombiniranje s K-metabisulfitom je dopustno v primeru takojšnje predelave. Porazdelitev po drozgi dosežemo ob mletju grozdja oz. prečrpavanju v stiskalnico (zaprti sistemi stiskanja);
-mošt, sokovi in vino: pripravljeno želatino dobro premešamo in počasi vlivamo v pijačo, skrbimo za dobro porazdelitev. Priporočamo kombinacijo želatine in BECOSOLA v razmerju 1:1 do 1:5. Natančnejše doziranje je potrebno določiti s predposkusom.
Odmerek:
- drozga iz zdravega grozdja: 5-10 g/hL
- deloma gnilo grozdje: 10-20 g/hL
- močno gnilo grozdje: 10-30 g/hL
- lepšanje vina: 2-10 g/hL
- lepšanje mošta: 5-20 g/hL
- sokovi: 5-20 g/hL
Uporaba:
Želatino stresamo v 5-kratno količino hladne vode ter namakamo 10-15 min. Dolijemo vročo vodo in premešamo ali segrevamo do temp. 45-55°C. Pripravljeno raztopino uporabimo neposredno še toplo (želiranje z ohlajanjem) za:
-neposredno na grozdje ali v drozgo. Kombiniranje s K-metabisulfitom je dopustno v primeru takojšnje predelave. Porazdelitev po drozgi dosežemo ob mletju grozdja oz. prečrpavanju v stiskalnico (zaprti sistemi stiskanja);
-mošt, sokovi in vino: pripravljeno želatino dobro premešamo in počasi vlivamo v pijačo, skrbimo za dobro porazdelitev. Priporočamo kombinacijo želatine in BECOSOLA v razmerju 1:1 do 1:5. Natančnejše doziranje je potrebno določiti s predposkusom.
Odmerek:
- drozga iz zdravega grozdja: 5-10 g/hL
- deloma gnilo grozdje: 10-20 g/hL
- močno gnilo grozdje: 10-30 g/hL
- lepšanje vina: 2-10 g/hL
- lepšanje mošta: 5-20 g/hL
- sokovi: 5-20 g/hL