Viniflora Oenos, 25 hl
Viniflora Oenos - Bakterijska kultura za biološki razkis RDEČIH vin za neposredno uporabo.
- Cena:
139,90 €
-
ali od 13,10 € / mesec | Izračun obrokov
- Šifra artikla:
801085
- Teža:
0,03kg
- DOBAVITELJEVA ŠIFRA 1:
93410905
- Blagovna znamka:
- EAN:
1000008010857
Dobava: predvidoma 5 dni (oz. od razpoložljivosti pri dobavitelju)
KOS
Opis izdelka
Bakterijska kultura za biološki razkis RDEČIH vin za neposredno uporabo.
Uporaba:
Zavitek zadošča za deklarirano količino vina. Priporočenih odmerkov ne zmanjšujemo. Bakterijsko kulturo dodamo vinu nerehidrirano, neposredno po zaključku alkoholne fermentacije. Ob dodajanju je optimalno blago mešanje brez prisotnosti kisika (npr. anaerobno prečrpavanje). Embalažo odpremo neposredno pred uporabo. V odprtem stanju produkt ni primeren za skladiščenje, saj se pri stiku s kisikom in zračno vlago hitro deaktivira. Biološki razkis običajno steče 2-3 dni po cepitvi vina ter konča, odviso od okoliških dejavnikov, v 1-4 tednih. SIHA-Viniflora Oenos razgrajuje citrat preko diacetila v nezaznavne končne produkte. Zato je uporaben tudi za načrtno harmonizacijo vin. Razgradnja poteka tudi s pomočjo aktivnih kvasovk. V kolikor ne želimo povišanih vsebnosti diacetila v vinu, dodajamo SIHAViniflora Oenos pred prvim pretokom, žveplamo pa šele potem, ko je vino doseglo želeno vsebnost diacetila.
Skladiščenje:
Dolgoročno skladiščimo zamrznjeno, pri temperaturi -18°C. Pod temi pogoji zagotavljamo neokrnjeno aktivnost najmanj 36 mesecev. Pri +5°C je trajnost proizvoda 6 mesecev. Tako ga skladiščimo do uporabe. Temperaturna prilagoditev pred dodajanjem vinu ni potrebna. Temperature nad > 30°C bakterijam škodijo, zato jih tovrstnim razmeram ne izpostavljamo.
Vsebina: 25 hl
Uporaba:
Zavitek zadošča za deklarirano količino vina. Priporočenih odmerkov ne zmanjšujemo. Bakterijsko kulturo dodamo vinu nerehidrirano, neposredno po zaključku alkoholne fermentacije. Ob dodajanju je optimalno blago mešanje brez prisotnosti kisika (npr. anaerobno prečrpavanje). Embalažo odpremo neposredno pred uporabo. V odprtem stanju produkt ni primeren za skladiščenje, saj se pri stiku s kisikom in zračno vlago hitro deaktivira. Biološki razkis običajno steče 2-3 dni po cepitvi vina ter konča, odviso od okoliških dejavnikov, v 1-4 tednih. SIHA-Viniflora Oenos razgrajuje citrat preko diacetila v nezaznavne končne produkte. Zato je uporaben tudi za načrtno harmonizacijo vin. Razgradnja poteka tudi s pomočjo aktivnih kvasovk. V kolikor ne želimo povišanih vsebnosti diacetila v vinu, dodajamo SIHAViniflora Oenos pred prvim pretokom, žveplamo pa šele potem, ko je vino doseglo želeno vsebnost diacetila.
Skladiščenje:
Dolgoročno skladiščimo zamrznjeno, pri temperaturi -18°C. Pod temi pogoji zagotavljamo neokrnjeno aktivnost najmanj 36 mesecev. Pri +5°C je trajnost proizvoda 6 mesecev. Tako ga skladiščimo do uporabe. Temperaturna prilagoditev pred dodajanjem vinu ni potrebna. Temperature nad > 30°C bakterijam škodijo, zato jih tovrstnim razmeram ne izpostavljamo.
Vsebina: 25 hl