Mlečna kislina, 1kg
Mlečna kislina 80% mlečna kislina (800 g/L) se uporablja za zakisanje vin in moštov ker vinu daje mehkejši okus.
- Cena:
po ponudbi
- Šifra artikla:
800604
- Teža:
1,04kg
- DOBAVITELJEVA ŠIFRA 1:
ACIDE0095
- Blagovna znamka:
- EAN:
1180008005999
Zaloga: na zalogi
Opis izdelka
Mlečna kislina 80-% mlečna kislina (800 g/L) se uporablja za zakisanje vin in moštov ker vinu daje mehkejši okus.
Enološke lasnosti:
Uporaba: Mlečna kislina se lahko uporablja tako v moštih kot v vinih.
Kislost: Zaradi ene same kislinske funkcije (COOH) je mlečna kislina blažja v primerjavi z jabolčno kislino.
Okus: Mlečna kislina zagotavlja mehko kislost v ustih, ne da bi vinu dodala mlečne note.
Stabilnost: Je relativno stabilna glede na mikrobni metabolizem in ne izloča netopnih soli.
Uporaba: Posebej je koristna pri rdečih vinih.
Doziranje:
Največje dovoljene količine:
Pri moštu: 1,8 g/L mlečne kisline (kar ustreza 2,25 ml 80-% mlečne kisline na liter mošta).
Pri vinu: 3 g/L mlečne kisline (kar ustreza 3,75 ml 80-% mlečne kisline na liter vina).
Regulativa: Pred uporabo se posvetujte z veljavnimi regionalnimi predpisi.
Preskusi: Priporočljivo je opraviti preskuse, da se določi optimalna količina za dosego želene zaznave kisline v vinu.
Navodila za uporabo:
Potrebno količino mlečne kisline razredčite v manjšem volumnu vina.
Pripravljeno zmes dodajte v mošt ali vino, ki ga želite obdelati.
Nežno premešajte, da zagotovite enakomerno porazdelitev.
Previdnost pri uporabi:
Izključno za enološko in strokovno uporabo.
Uporabljajte v skladu z veljavnimi predpisi.
Vsebina: 1kg
Enološke lasnosti:
Uporaba: Mlečna kislina se lahko uporablja tako v moštih kot v vinih.
Kislost: Zaradi ene same kislinske funkcije (COOH) je mlečna kislina blažja v primerjavi z jabolčno kislino.
Okus: Mlečna kislina zagotavlja mehko kislost v ustih, ne da bi vinu dodala mlečne note.
Stabilnost: Je relativno stabilna glede na mikrobni metabolizem in ne izloča netopnih soli.
Uporaba: Posebej je koristna pri rdečih vinih.
Doziranje:
Največje dovoljene količine:
Pri moštu: 1,8 g/L mlečne kisline (kar ustreza 2,25 ml 80-% mlečne kisline na liter mošta).
Pri vinu: 3 g/L mlečne kisline (kar ustreza 3,75 ml 80-% mlečne kisline na liter vina).
Regulativa: Pred uporabo se posvetujte z veljavnimi regionalnimi predpisi.
Preskusi: Priporočljivo je opraviti preskuse, da se določi optimalna količina za dosego želene zaznave kisline v vinu.
Navodila za uporabo:
Potrebno količino mlečne kisline razredčite v manjšem volumnu vina.
Pripravljeno zmes dodajte v mošt ali vino, ki ga želite obdelati.
Nežno premešajte, da zagotovite enakomerno porazdelitev.
Previdnost pri uporabi:
Izključno za enološko in strokovno uporabo.
Uporabljajte v skladu z veljavnimi predpisi.
Vsebina: 1kg