SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Vialatte CRISTAB® GC - 5 kg

Vialatte CRISTAB® GC - 5 kg
Vialatte CRISTAB® GC je celulozni gumi (CMC) naravnega izvora v skladu z enološkim kodeksom.
  • Cena:

    po ponudbi

  • Šifra artikla:

    800600

  • Teža:

    5,4kg

  • DOBAVITELJEVA ŠIFRA 1:

    CRIST0001

  • Blagovna znamka:

    Martin Vialatte

  • EAN:

    1000008006003

Zaloga: na zalogi

Pošlji povpraševanje

Opis izdelka

CRISTAB® GC stabilizira bela vina, določena rosé vina in vinsko osnovo za izdelovanje penečih vin s kalijevim bitartratom. V daljšem časovnem obdobju je izjemno učinkovit in obstojen ne glede na nihanje temperature. Ta izdelek deluje kot koloidna zaščita pri tvorbi kristalov (nukleacija) in pri morebitni rasti mikrokristalov kalijevega bitartrata v vinu. Izdelek nima organoleptičnega vpliva.
Navodila za uporabo:

Granule:
Raztopite izdelek v vinu (1kg za 60 l). Izdelek škropite po vinu medtem, ko mešate z mešalnikom. Raztopino je priporočljivo pripraviti dan pred uporabo.

Tekočina:
Pred uporabo pripravite 1:3 ali 1:4 razredčen CRISTAB® z vinom ali uporabite pripravljeno raztopino. Pri nizkih temperaturah (< 12 °C) se viskoznost izdelka poveča. V tem primeru izberite 1:4 razredčeno raztopino.

Bela vina:
Dodajte izdelek z metering črpalko ali DOSACOL-om vsaj 48 ur pred zadnjo filtracijo, da preprečite zamašitev. Homogeniziranje mora biti zagotovljeno s prenosom iz cisterne v cisterno, ali z prečrpavanjem v obratno smer (iz vrha proti dnu cisterne) z enakim volumnom, kot ga ima cisterna (na dnu cisterne obvezno postavite sredstvo za lepšanje ali DOSACOL). Homogenizacija je pomembna, da preprečite zamašitev filtra.

Vina, namenjena za izdelavo penin:
Priporočljiva uporaba pred fermentacijo v steklenici. Izdelek dodajte mešanici. Za natančno določitev količine se posvetujte z Enologom.

Tehnični podatki

Enološke značilnosti:Izdelek deluje kot koloidna zaščita v kristalni obliki in v morebitnem razvoju kristalov kalijevega bitartrata v vinu. Ta izdelek nima organoleptičnega učinka na vino. CRISTAB® GC ne stabilizira kalcijevega tartrata.
Uporaba:Izdelek se uporablja na belih vinih in vinih, ki so namenjena za izdelavo penin. Izdelek ni priporočljiv za rdeča vina.
Skladiščenje:hraniti v suhem in temnem prostoru v originalni tesno zaprti embalaži, ločeno od snovi z intenzivnim vonjem
Pakiranje:5 kg
Priporočljiv odmerek:maksimalna doza je 10 g / hL, kar pomeni 5 cL / hL za 20 % raztopino
 Izdelek primeren samo za profesionalno enološko uporabo v prehrambene namene. Izdelek je treba uporabljati skladno s predpisi in specifično regulativo.