Vialatte CRISTAB® GC - 1 kg
Vialatte CRISTAB® GC je celulozni gumi (CMC) naravnega izvora v skladu z enološkim kodeksom.
- Cena:
po ponudbi
- Šifra artikla:
800599
- Teža:
1,1kg
- DOBAVITELJEVA ŠIFRA 1:
CRIST0000
- Blagovna znamka:
- EAN:
1000008005990
Zaloga: na zalogi
Opis izdelka
CRISTAB® GC stabilizira bela vina, določena rosé vina in vinsko osnovo za izdelovanje penečih vin s kalijevim bitartratom. V daljšem časovnem obdobju je izjemno učinkovit in obstojen ne glede na nihanje temperature. Ta izdelek deluje kot koloidna zaščita pri tvorbi kristalov (nukleacija) in pri morebitni rasti mikrokristalov kalijevega bitartrata v vinu. Izdelek nima organoleptičnega vpliva.
Navodila za uporabo:
Granule:
Raztopite izdelek v vinu (1kg za 60 l). Izdelek škropite po vinu medtem, ko mešate z mešalnikom. Raztopino je priporočljivo pripraviti dan pred uporabo.
Tekočina:
Pred uporabo pripravite 1:3 ali 1:4 razredčen CRISTAB® z vinom ali uporabite pripravljeno raztopino. Pri nizkih temperaturah (< 12 °C) se viskoznost izdelka poveča. V tem primeru izberite 1:4 razredčeno raztopino.
Bela vina:
Dodajte izdelek z metering črpalko ali DOSACOL-om vsaj 48 ur pred zadnjo filtracijo, da preprečite zamašitev. Homogeniziranje mora biti zagotovljeno s prenosom iz cisterne v cisterno, ali z prečrpavanjem v obratno smer (iz vrha proti dnu cisterne) z enakim volumnom, kot ga ima cisterna (na dnu cisterne obvezno postavite sredstvo za lepšanje ali DOSACOL). Homogenizacija je pomembna, da preprečite zamašitev filtra.
Vina, namenjena za izdelavo penin:
Priporočljiva uporaba pred fermentacijo v steklenici. Izdelek dodajte mešanici. Za natančno določitev količine se posvetujte z Enologom.
![]() |
Granule:
Raztopite izdelek v vinu (1kg za 60 l). Izdelek škropite po vinu medtem, ko mešate z mešalnikom. Raztopino je priporočljivo pripraviti dan pred uporabo.
Tekočina:
Pred uporabo pripravite 1:3 ali 1:4 razredčen CRISTAB® z vinom ali uporabite pripravljeno raztopino. Pri nizkih temperaturah (< 12 °C) se viskoznost izdelka poveča. V tem primeru izberite 1:4 razredčeno raztopino.
Bela vina:
Dodajte izdelek z metering črpalko ali DOSACOL-om vsaj 48 ur pred zadnjo filtracijo, da preprečite zamašitev. Homogeniziranje mora biti zagotovljeno s prenosom iz cisterne v cisterno, ali z prečrpavanjem v obratno smer (iz vrha proti dnu cisterne) z enakim volumnom, kot ga ima cisterna (na dnu cisterne obvezno postavite sredstvo za lepšanje ali DOSACOL). Homogenizacija je pomembna, da preprečite zamašitev filtra.
Vina, namenjena za izdelavo penin:
Priporočljiva uporaba pred fermentacijo v steklenici. Izdelek dodajte mešanici. Za natančno določitev količine se posvetujte z Enologom.
Tehnični podatki
Enološke značilnosti: | Izdelek deluje kot koloidna zaščita v kristalni obliki in v morebitnem razvoju kristalov kalijevega bitartrata v vinu. Ta izdelek nima organoleptičnega učinka na vino. CRISTAB® GC ne stabilizira kalcijevega tartrata. |
---|---|
Uporaba: | Izdelek se uporablja na belih vinih in vinih, ki so namenjena za izdelavo penin. Izdelek ni priporočljiv za rdeča vina. |
Skladiščenje: | hraniti v suhem in temnem prostoru v originalni tesno zaprti embalaži, ločeno od snovi z intenzivnim vonjem |
Pakiranje: | 1 kg |
Priporočljiv odmerek: | maksimalna doza je 10 g / hL, kar pomeni 5 cL / hL za 20 % raztopino |
![]() |
Izdelek primeren samo za profesionalno enološko uporabo v prehrambene namene. Izdelek je treba uporabljati skladno s predpisi in specifično regulativo. |