Vialatte GÉLISOL- 10 L
Vialatte GÉLISOL je odlično sredstvo za bistrenje belih in rosé vin s srednjo do močno strukturo.
- Cena:
po ponudbi
- Šifra artikla:
800549
- Teža:
10,21kg
- DOBAVITELJEVA ŠIFRA 1:
GELIS0005
- Blagovna znamka:
- EAN:
1000008005495
Dobava: predvidoma 5 dni (oz. od razpoložljivosti pri dobavitelju)
Opis izdelka
GÉLISOL odpravlja ostre tanine in poudarja prefinjeno aromo ter saden in poln okus. Je sredstvo za bistrenje, posebej prilagojeno za bistrenje rosé in belih vin.

Navodila za uporabo:
Uporaba za mošt:
Mošt iz stisnjenega belega grozdja običajno vsebuje 20 % usedlin. Te usedline je iz kvalitetnega mošta potrebno odstraniti kar se da hitro. Usedline namreč proizvedejo napačne rastlinske note in kvarijo organoleptične lastnosti vina.
Bistrenje rdečih in rosé vin s flotacijo:
Izbor želatine določi uspeh bistrenja s flotacijo. GÉLISOL ima visoko gostoto naboja. Je enostaven za uporabo in zelo učinkovit za flotacijo, saj zaradi svojega naboja veže nezaželene delce in olajša flokulacijo izločenih delcev. Dodajanje sredstva za lepšanje, kot je ELECTRA ali SILISOL bo mogoče potrebno, da bo flokulacija lažje potekala. Predhodna uporaba encimov DEPECTILCLARIFICATION ali PECTILYSE WHITE je obvezna za zagotovitev uspešne in nemotene flotacije.
Bistrenje belih in rosé moštov:
4 do 15 cL / hL izdelka GÉLISOL, kombinirate z bentonitom ELECTRA (40 do 100 g / hL) ali SILISOL (4 do 10 cL / hL). Pred bistrenjem dodajte moštu encime kot sta DEPECTIL CLARIFICATION ali PECTILYSE WHITE (dodajte med ali po stiskanju).
Flotacija:
DEPECTIL CLARIFICATION ali SOFRAZYM: 1 do 2 g / hL
GÉLISOL: 5 do 15 cL / hL
ELECTRA: 20 do 80 g / hL + SILISOL: 2 do 6 cL / hL
Bela in rosé vina: 2 do 5 cL / hL GÉLISOL v kombinaciji z 2 do 5 cL / hL SILISOL ali 4 do 8 g / hL taninov.
Rdeča vina: do 15 cL / hL
GÉLISOL prašek: pripravite raztopino 100 g / L v hladni vodi, potem se zgledujte po zgoraj navedenih količinah.
Raztopino porabite v enem dnevu!

Navodila za uporabo:
Uporaba za mošt:
Mošt iz stisnjenega belega grozdja običajno vsebuje 20 % usedlin. Te usedline je iz kvalitetnega mošta potrebno odstraniti kar se da hitro. Usedline namreč proizvedejo napačne rastlinske note in kvarijo organoleptične lastnosti vina.
Bistrenje rdečih in rosé vin s flotacijo:
Izbor želatine določi uspeh bistrenja s flotacijo. GÉLISOL ima visoko gostoto naboja. Je enostaven za uporabo in zelo učinkovit za flotacijo, saj zaradi svojega naboja veže nezaželene delce in olajša flokulacijo izločenih delcev. Dodajanje sredstva za lepšanje, kot je ELECTRA ali SILISOL bo mogoče potrebno, da bo flokulacija lažje potekala. Predhodna uporaba encimov DEPECTILCLARIFICATION ali PECTILYSE WHITE je obvezna za zagotovitev uspešne in nemotene flotacije.
Bistrenje belih in rosé moštov:
4 do 15 cL / hL izdelka GÉLISOL, kombinirate z bentonitom ELECTRA (40 do 100 g / hL) ali SILISOL (4 do 10 cL / hL). Pred bistrenjem dodajte moštu encime kot sta DEPECTIL CLARIFICATION ali PECTILYSE WHITE (dodajte med ali po stiskanju).
Flotacija:
DEPECTIL CLARIFICATION ali SOFRAZYM: 1 do 2 g / hL
GÉLISOL: 5 do 15 cL / hL
ELECTRA: 20 do 80 g / hL + SILISOL: 2 do 6 cL / hL
Bela in rosé vina: 2 do 5 cL / hL GÉLISOL v kombinaciji z 2 do 5 cL / hL SILISOL ali 4 do 8 g / hL taninov.
Rdeča vina: do 15 cL / hL
GÉLISOL prašek: pripravite raztopino 100 g / L v hladni vodi, potem se zgledujte po zgoraj navedenih količinah.
Raztopino porabite v enem dnevu!
Tehnični podatki
Uporaba: | Za bistrenje vseh vin. Posebej prilagojeno za rosé in bela vina. |
---|---|
Skladiščenje: | hraniti v suhem in temnem prostoru v originalni tesno zaprti embalaži, ločeno od snovi z intenzivnim vonjem |
Pakiranje: | 10 l |
![]() | Izdelek primeren samo za profesionalno enološko uporabo v prehrambene namene. Izdelek je treba uporabljati skladno s predpisi in specifično regulativo. |