Bakterija VITILACTIC® F - doziranje za 25 hL
Vialatte Bakterija VITILACTIC® F je direktna mlečnokislinska bakterija.
- Cena:
po ponudbi
- Šifra artikla:
800108
- Teža:
0,03kg
- DOBAVITELJEVA ŠIFRA 1:
VITIL0004
- Blagovna znamka:
- EAN:
1000008001084
- EAN:
5708046701633
Dobava: predvidoma 5 dni (oz. od razpoložljivosti pri dobavitelju)
Opis izdelka
Bakterija VITILACTIC® F je bila izbrana v IFV Beaune zaradi izjemnih fermentacijskih in organoleptičnih lastnosti (pri rdečih in rosé vinih se barva pri nizkih temperaturah ohranja, prevladujoč sadni okus, večja polnost okusa), primernih za kakovostna vina, bodisi En primeur vina ali vina, namenjena za staranje.

Navodila za uporabo:
Sočasna inokulacija (po alkoholni fermentaciji):
- neposredna inokulacija brez rehidracije (dodajte bakterijo naravnost v cisterno)
- neposredna inokulacija z rehidracijo (rehidrirajte izdelek v njegovi 20-kratni količini neklorirane vode pri 20 °C maksimalno 15 minut. To raztopino dodajte vinu proti koncu alkoholne fermentacije).
So-inokulacija (inokulacija bakterij 24 do 48 ur po dodajanju kvasovk):
- dodajanje kvasovk (rehidrirajte in inokulirajte izbrano suho kvasovko)
- bakterijska inokulacija je odvisna od dodajanja sulfita grozdju ( če je sulfita manj kot 5 g / hL, počakajte 24 ur. Če je sulfita 5-8 g / hL, počakajte 48 ur),
neposredma inokulacija brez rehidracije ali neposredna inokulacija z rehidracijo.

Navodila za uporabo:
Sočasna inokulacija (po alkoholni fermentaciji):
- neposredna inokulacija brez rehidracije (dodajte bakterijo naravnost v cisterno)
- neposredna inokulacija z rehidracijo (rehidrirajte izdelek v njegovi 20-kratni količini neklorirane vode pri 20 °C maksimalno 15 minut. To raztopino dodajte vinu proti koncu alkoholne fermentacije).
So-inokulacija (inokulacija bakterij 24 do 48 ur po dodajanju kvasovk):
- dodajanje kvasovk (rehidrirajte in inokulirajte izbrano suho kvasovko)
- bakterijska inokulacija je odvisna od dodajanja sulfita grozdju ( če je sulfita manj kot 5 g / hL, počakajte 24 ur. Če je sulfita 5-8 g / hL, počakajte 48 ur),
neposredma inokulacija brez rehidracije ali neposredna inokulacija z rehidracijo.
Tehnični podatki
Vrsta: | Oenococcusoeni |
---|---|
Alkoholna toleranca: | do 15 % vol. |
pH toleranca: | ? 3,2 |
SO&8323; toleranca: | ? 50 ppm |
Temperaturna toleranca: | več kot 16 °C |
Proizvajanje hlapne kislosti: | nizko |
Proizvajanje diacetila: | nizko do zmerno |
Uporaba: | skrbi za mlečnokislinsko fermentacijo. Zmanjša možnost izgube barve med mlečnokislinsko fermentacijo pri nizkih temperaturah. Poudarja sadne arome in zaokrožen okus vina. |
Pakiranje: | doza za 25 hL |
Skladiščenje: | Hranite pri temperaturi - 18 °C (zamrznjeno). Odprto nemudoma porabite. |
![]() | Izdelek primeren samo za profesionalno enološko uporabo v prehrambene namene. Izdelek je treba uporabljati skladno s predpisi in specifično regulativo. |