Fižol Mungo za kaljenje EKO
Eko seme fižola Mungo za kaljenje. Kalčki fižola Mungo se lahko postrežejo v solati, ali pa v kombinaciji z drugimi sestavinami.
- Cena:
3,30 €
- Šifra artikla:
330240397
- Teža:
0,25kg
- Blagovna znamka:
- EAN:
3831109904817
Dobava: predvidoma 3 dni (oz. od razpoložljivosti pri dobavitelju)
KOS
Opis izdelka
Fižol Mungo spada med stročnice. Njegovi kalčki so zelo popularni v azijski kuhinji. Vsebuje zelo veliko proteinov (tudi esencialnih aminokislin), vitaminov A, C, E, folatov in mineralov, kot so Fe, Ca, K, Mg. Prav tako so zelo bogati s topno prehransko vlaknino. Kalčki fižola Munga so hrustljavi in blagega okusa, zato so primerni za različne tipe jedi. Če jih uporabljamo v kuhanih jedeh, jih dodamo tik pred koncem kuhanja, da ostanejo hrustljavi.
Kaljenje:
Seme dobro operemo, namakamo 8-12 ur, spiramo 2-3krat dnevno. Čas kaljenja je približno 2 do 5 dni. Razmerje seme:kalčki je enako 1:2.
Če je možno kalimo v temi. Na svetlobi bomo namreč dobili dolge tanke koreninice, v temi pa krajše, a bolj debele. Za kaljenje so primerni različni kalilniki, najbolj priporočamo kalilne vrečke in kozarce.
Kalčke lahko v hladilniku shranjujemo 5 tednov. Primerni so tudi za presnojedce, saj jih pred uporabo NI potrebno termično obdelati.
Količina: 250 g
Kaljenje:
Seme dobro operemo, namakamo 8-12 ur, spiramo 2-3krat dnevno. Čas kaljenja je približno 2 do 5 dni. Razmerje seme:kalčki je enako 1:2.
Če je možno kalimo v temi. Na svetlobi bomo namreč dobili dolge tanke koreninice, v temi pa krajše, a bolj debele. Za kaljenje so primerni različni kalilniki, najbolj priporočamo kalilne vrečke in kozarce.
Kalčke lahko v hladilniku shranjujemo 5 tednov. Primerni so tudi za presnojedce, saj jih pred uporabo NI potrebno termično obdelati.
Količina: 250 g