Žveplasta kislina 10 L
Žveplasta kislina
- Cena:
12,20 €
- Šifra artikla:
30330
- DOBAVITELJEVA ŠIFRA 1:
17669
- EAN:
3831015911084
Dobava: predvidoma 5 dni (oz. od razpoložljivosti pri dobavitelju)
KOS
Opis izdelka
Sredstvo se uporablja predvsem za žveplanje soka, mošta in vina. Deluje antioksidativno, zato ob pravilnem doziranju preprečuje delovanje oksidacijskih encimov in razvoj mikroorganizmov.
Področje uporabe: V enologiji za zaščito sokov, preprečevanje oksidacije pri sušenju sadja, čiščenje steklenic in lesenih vinskih sodov pred polnjenjem vina ipd.
Dožveplanje:
- 100 mL dodane žveplaste kisline/100 L predstavlja 50 mg dodanega prostega SO2/1 L vina
- 50 mL dodane žveplaste kisline/100 L predstavlja 25 mg dodanega prostega SO2/1 L vina
- 20 mL dodane žveplaste kisline/100 L predstavlja 10 mg dodanega prostega SO2/1 L vina
Čiščenje steklenic : Uporabimo 2 % raztopino: 1 L kisline dodamo 1,5 L vode.
Čiščenje sodov: 1 L kisline dodamo 100 L vode.
Prednosti:
•• Enostavno za uporabo.
•• Prvovrstna embalaža, varnejša za uporabo.
•• Posebno skonstruirana varovalna zaporka s tesnilom omogoča ohranjanje kvalitete tudi po večkratnem odpiranju.
•• Učinkovito sredstvo v kletarstvu, negi sokov in predelavi sadja.
Področje uporabe: V enologiji za zaščito sokov, preprečevanje oksidacije pri sušenju sadja, čiščenje steklenic in lesenih vinskih sodov pred polnjenjem vina ipd.
Dožveplanje:
- 100 mL dodane žveplaste kisline/100 L predstavlja 50 mg dodanega prostega SO2/1 L vina
- 50 mL dodane žveplaste kisline/100 L predstavlja 25 mg dodanega prostega SO2/1 L vina
- 20 mL dodane žveplaste kisline/100 L predstavlja 10 mg dodanega prostega SO2/1 L vina
Čiščenje steklenic : Uporabimo 2 % raztopino: 1 L kisline dodamo 1,5 L vode.
Čiščenje sodov: 1 L kisline dodamo 100 L vode.
Prednosti:
•• Enostavno za uporabo.
•• Prvovrstna embalaža, varnejša za uporabo.
•• Posebno skonstruirana varovalna zaporka s tesnilom omogoča ohranjanje kvalitete tudi po večkratnem odpiranju.
•• Učinkovito sredstvo v kletarstvu, negi sokov in predelavi sadja.