SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Blog

KATEGORIJE

ČASOVNICA

SPREMLJAJ NAS

Vrtni traktorji: Nepogrešljiv pripomoček za urejanje velikih travnih površin

5. junij 2024 | Vrtnarstvo
Vrtni traktorji so nepogrešljiv pripomoček za vse, ki imajo veliko travno površino, ki jo je potrebno redno kositi. Omogočajo hitro, udobno in učinkovito košnjo tudi na zahtevnih terenih, s čimer prihranite čas in trud. V današnjem blogu bomo predstavili nekaj prednosti uporabe vrtnih traktorjev, različne vrste, ki so na voljo, in izpostavili nekaj modelov priljubljenih znamk, kot so Solo by AL-KO, STIHL in STIGA.
Vrtni traktor Stihl

  

Prednosti vrtnih traktorjev

  • Učinkovitost: V primerjavi s kosilnico na pogon vam vrtni traktor omogoča veliko hitrejše košnjo, saj lahko kosite širše pasove trave in se premikate precej hitreje. To je še posebej pomembno za lastnike velikih travnih površin.
  • Udobje: Vožnja s traktorjem je veliko bolj udobna kot potiskanje kosilnice. Na voljo so modeli z udobnimi sedeži, nasloni za roke in celo tempomatom, ki omogoča brezskrbno košnjo brez napora.
  • Vsestranskost: Vrtni traktor ni namenjen le košnji trave. Z dodatno opremo, kot so snežni plug, prikolica ali mulčer, ga lahko uporabite za različna opravila tekom celega leta.
  • Manj napora: Košnja s traktorjem je manj fizično naporna kot košnja s kosilnico na pogon, saj vam ni potrebno potiskati stroja. To je še posebej koristno za osebe s težavami s hrbtom ali koleni.
 

Vrste vrtnih traktorjev

Na voljo so različne vrste vrtnih traktorjev, ki se med seboj razlikujejo po velikosti, moči motorja, širini košnje in dodatnih funkcijah. Najpogostejše vrste so:
  • Kompaktni traktorji: Primerni so za manjše travne površine do 5000 m². Imajo manjši motor in ožjo širino košnje kot modeli s polnim okvirjem.
  • Traktorji s polnim okvirjem: Primerni so za srednje velike do velike travne površine od 5000 do 10.000 m². Imajo močnejši motor in širšo širino košnje, kar omogoča hitrejšo košnjo.
  • Profesionalni traktorji: Primerni so za zelo velike travne površine nad 10.000 m² in za profesionalno uporabo. Imajo zelo močan motor, široko širino košnje in veliko dodatnih funkcij.

Predstavitev nekaterih modelov

Solo by AL-KO T 22-103.3 HD-A V2

Ta traktor poganja močan 2-valjni motor AL-KO Pro z močjo 12,2 kW. Ima široko košnjo 103 cm in 250-litrski zbiralnik trave. Zahvaljujoč tehnologiji MaxAirflow zagotavlja optimalno polnjenje zbiralnika. Traktor je opremljen tudi s hidrostatičnim menjalnikom, ki omogoča enostavno upravljanje.
Solo by AL-KO T 22-103.3 HD-A V2

 
STIHL RT 6112 ZL

Ta sedežna kosilnica je namenjena vzdrževanju velikih travnih površin. Ima močan 2-valjni motor in široko košnjo 110 cm. Zbiralnik trave ima prostornino 350 litrov. Traktor je opremljen s tempomatom, 1-pedalnim pogonom in LCD zaslonom, ki prikazuje vse pomembne informacije.

 
STIGA ESTATE 9102 W

Ta traktor je opremljen z zmogljivim motorjem HONDA GXV 630 V-TWIN in ima delovno širino 102 cm. Ponuja dva sistema košnje: zbiranje trave v 320-litrski koš ali mulčenje. Traktor ima hidrostatični pogon in tempomat za udobno košnjo.

To je le nekaj modelov iz naše bogate ponudbe vrtnih traktorjev. Pri izbiri pravega modela za vas je pomembno upoštevati velikost vašega vrta, proračun in želene funkcije. 

V Kmetijski trgovini Cerjak vam nudimo strokovno svetovanje pri izbiri vrtnega traktorja, ki bo ustrezal vašim specifičnim potrebam. Ob ponudbi širokega izbora modelov različnih znamk in cen boste zagotovo našli traktor, ki vam bo olajšal delo in poskrbel za brezhibno urejeno trato.

Poleg tega vam ponujamo tudi:
  • Ugodne cene: V Kmetijski trgovini Cerjak vam ponujamo konkurenčne cene vrtnih traktorjev in ostale opreme za vrtnarstvo, kmetijstvo in vinogradništvo.
  • Kvalitetne znamke: Ponujamo vam vrtne traktorje priznanih znamk, kot so STIGA, Solo by AL-KO, STIHL in druge.
  • Hitro dostavo: Naročeno blago vam bomo dostavili v najkrajšem možnem času.
  • Varno nakupovanje: Naša spletna trgovina je varna in vam zagotavlja brezskrbno nakupovanje.

Ne odlašajte in nas obiščite, kjer vam bomo z veseljem pomagali izbrati pravi vrtni traktor za vas!

Kmetijska trgovina Cerjak - Vaš zanesljiv partner za vrtno opremo!