SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Blog

KATEGORIJE

ČASOVNICA

SPREMLJAJ NAS

Zaščitne mreže: ključ do uspešne pridelave

28. maj 2024 | Vrtnarstvo
Sodobno kmetijstvo zahteva sodobne rešitve. Zaščitne mreže so nepogrešljiv del vsakega kmetijskega gospodarstva, saj učinkovito varujejo pridelke pred neugodnimi vremenskimi razmerami, škodljivci in drugimi zunanjimi vplivi. V naši kmetijski trgovini vam ponujamo širok izbor mrež, ki so prilagojene različnim potrebam in proračunom.
Zaščitna mreža
Od leta 1990 naše podjetje deluje kot zanesljiv partner v svetu kmetijstva, vinogradništva, sadjarstva in vrtnarstva. S sedežem na 700 m² prodajne površine in široko paleto izdelkov za kmetijstvo, vrt in okolico, mesarstvo ter opremo za živali smo postali sinonim za kakovost in zanesljivost. Naš cilj je pospeševanje razvoja kmetijstva in vrtnarjenja ter skrb za slovensko podeželje.

V naši ponudbi najdete vrsto mrež – zaščitne mreže:

Mreže proti toči

Mreže proti toči so na voljo v različnih izvedbah, da ustrezajo različnim potrebam in proračunom. Pri izbiri mreže proti toči je pomembno upoštevati naslednje dejavnike:
  • Velikost grede: Izberite mrežo, ki je dovolj velika, da pokrije celotno območje, ki ga želite zaščititi. Mreža naj sega vsaj 30 cm čez rob grede.
  • Vrsta pridelka: Nekateri pridelki so bolj občutljivi na točo kot drugi. Za bolj občutljive pridelke boste morda potrebovali mrežo z manjšo velikostjo mrežice.
  • Moč vetra: Izberite mrežo, ki je dovolj močna, da lahko prenese veter na vašem območju. Mreže proti toči so na voljo v različnih težah, od lahkih mrež za vrtnarjenje do močnih mrež za kmetijsko rabo.
  • Način montaže: Mreže proti toči se lahko montirajo na različne načine, na primer s pomočjo kolov, lokov ali tramov. Izberite način montaže, ki je primeren za vaše potrebe in spretnosti.
Poleg teh dejavnikov je pomembno, da izberete mrežo proti toči, ki je izdelana iz visokokakovostnih materialov in ima dobro garancijo.

Uporaba mrež proti toči ima številne prednosti:
  • Učinkovito ščitijo pridelke pred poškodbami toče.
  • Lahko zmanjšajo ali celo preprečijo izgubo pridelka.
  • Lahko podaljšajo vegetacijsko dobo.
  • Lahko izboljšajo kakovost pridelka.
  • So okolju prijazna rešitev za zaščito pridelkov.
Nakup mreže proti toči je dobra naložba, ki se vam bo dolgoročno obrestovala.

V naši ponudbi najdete mreže proti toči različnih dimenzij, od 1,25 m do 10 m. Zaradi boljše zaščite priporočamo dvojno tkano mrežo.
Mrežo odrežemo na željeno dolžino.

Mreže proti insektom

Insekti so lahko velik problem za pridelovalce sadja, zelenjave in drugih kmetijskih pridelkov. Mreže proti insektom so zasnovane tako, da preprečijo dostop škodljivih insektov do vaših pridelkov, hkrati pa omogočajo dobro zračenje in prehod svetlobe. S tem pripomorejo k zmanjšanju uporabe kemičnih sredstev za zaščito rastlin. 

Priporočljivo je prekriti vinograde en mesec pred trgatvijo. Ko je nastavljena, ostane mreža v aktivnem stanju do obiranja plodov. Poleg mrčesa je mreža enako učinkovita za zaščito pred pticami in točo.
Zaščitna mreža

 

Mreže proti pticam

Ptiči so neželeni gostje v sadovnjakih in vinogradih, kjer lahko povzročijo precejšnjo škodo. Mreže proti ptičem so učinkovita rešitev za zaščito vaših pridelkov pred napadi ptičev. Naše mreže so prilagojene različnim vrstam in velikostim ptic ter zagotavljajo optimalno zaščito.

Mreže za senčenje

Zaščita pred prekomernim sončnim sevanjem je ključnega pomena za številne vrste pridelkov. Mreže za senčenje pomagajo zmanjšati stres, ki ga povzroča prekomerna toplota, in s tem prispevajo k boljšemu razvoju rastlin. Na voljo imamo mreže z različnimi stopnjami senčenja, ki jih lahko prilagodite vašim specifičnim potrebam.

Zakaj bi izbrali zaščitno mrežo v Kmetijski trgovini Cerjak (agronet.si)

Ne tvegajte uničenja pridelka zaradi toče, ptic, insektov ali prekomernega sonca. Z mrežami iz Kmetijske trgovine Cerjak boste zanesljivo zaščitili svoje pridelke in poskrbeli za bogato letino.
  • Široka ponudba mrež: Ponujamo vam mreže proti toči, mreže proti insektom, mreže za ptiče in mreže za senčenje v različnih dimenzijah in izvedbah, tako da boste zagotovo našli mrežo, ki bo ustrezala vašim specifičnim potrebam.
  • Visoka kakovost: Vse naše mreže so izdelane iz visokokakovostnih materialov, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in odpornost na vremenske vplive.
  • Ugodne cene: Ponujamo vam konkurenčne cene mrež in ostale opreme za kmetijstvo, vrtnarstvo in vinogradništvo.
  • Strokovno svetovanje: Naše strokovno osebje vam bo z veseljem pomagalo pri izbiri mreže, ki bo ustrezala vašim specifičnim potrebam, in vam svetovalo o pravilni uporabi.
  • Enostaven nakup: Mreže lahko enostavno in hitro kupite v naši spletni trgovini agronet.si ali v poslovalnici.

Obiščite našo spletno trgovino agronet.si in izberite mrežo, ki ustreza vašim specifičnim potrebam.