SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Blog

Stihl: Blagovna znamka kakovosti in inovacij

16. avgust 2024 | Stihl
Blagovna znamka Stihl je že več desetletij sinonim za vrhunsko kakovost motornih žag in druge vrtne opreme. Njihovi izdelki so priljubljeni med profesionalci in domačimi uporabniki, ki iščejo zanesljive in učinkovite rešitve za svoje potrebe. V tem članku bomo raziskali zgodovino podjetja, pregledali njihove ključne produkte, izpostavili prednosti uporabe Stihl opreme ter se dotaknili prisotnosti znamke na slovenskem trgu.

Zgodovina Podjetja Stihl

Podjetje Stihl je bilo ustanovljeno leta 1926 v Nemčiji, ko je Andreas Stihl, nemški inženir in pionir na področju motornih žag, razvil prvo električno verižna žaga. Andreas Stihl je bil vizionar, ki je želel olajšati delo v gozdarstvu z inovativno tehnologijo. Njegov sin, Hans Peter Stihl, je nadaljeval očetovo delo in znatno prispeval k razvoju podjetja. Pod njegovim vodstvom se je Stihl razvil v globalno blagovno znamko, ki danes prodaja svoje izdelke v več kot 160 državah po svetu.

Ključne prelomnice v zgodovini Stihla vključujejo lansiranje prve bencinske motorne žage leta 1929, uvedbo novih tehnologij za zmanjšanje emisij in izboljšanje učinkovitosti, ter razširitev proizvodnega programa na druge vrste vrtne opreme. Danes Stihl proizvaja vse od motornih žag do kosilnic, trimerjev, rezalnikov in pihalnikov, s čimer zadovoljuje potrebe različnih uporabnikov.

Naprave Stihl

Stihl pihalnik
Stihl je znan po široki paleti izdelkov, ki so prilagojeni različnim uporabnikom, od profesionalnih gozdarjev do domačih vrtnarjev. Med njihovimi najbolj znanimi izdelki so motorne žage, ki jih odlikujejo visoka zmogljivost, vzdržljivost in inovativne tehnologije. Poleg motornih žag pa Stihl ponuja tudi druge izdelke, kot so:
  • Drevesne škarje in žage: Idealne za obrezovanje dreves in grmovnic v pripravah na zimo. Robustna orodja, ki omogočajo natančno in varno delo, tudi pri gostejših vejah.
  • Kosilnice na nitko: Praktične in lahke naprave za urejanje robov trate in težje dostopnih mest, kjer običajne kosilnice ne dosežejo.
  • Rezalniki za živo mejo: Popolni za oblikovanje in obrezovanje žive meje, ki v tem obdobju potrebuje pripravo na hladnejše mesece.
  • Pihalniki: Zmogljivi pihalniki za odstranjevanje odpadlega listja, ki jeseni hitro prekrije trate, poti in dvorišča.
  • Akumulatorske naprave: Praktične in tihe, idealne za daljše delovne seje na prostem brez potrebe po kablih ali polnjenju med delom.
  • Škropilne naprave: Uporabne za jesensko škropljenje dreves in grmovnic, ki jih je treba zaščititi pred boleznimi in škodljivci pred zimo.
  • Prekopalniki: Odlični za obdelavo vrtne zemlje pred zimo, da se izboljša njena struktura in pripravi na spomladansko sajenje.
  • Drevesne škarje in žage: Robustna orodja za obrezovanje dreves in vej, zasnovana za natančno in varno delo.
  • Čistilne naprave: Visokotlačni čistilniki za učinkovito čiščenje površin, kot so terase in poti, ki se v tem obdobju pogosto umažejo z listjem in blatom.
  • Zaščitna oprema: Kakovostna zaščitna oprema, vključno s čeladami, rokavicami in očali, ki zagotavlja varnost med jesenskimi opravili na vrtu in v gozdu.
  • ... in še mnogo več.
Stihl nenehno vlaga v razvoj novih tehnologij, ki izboljšujejo učinkovitost in zmanjšujejo vpliv na okolje. Njihovi izdelki so opremljeni z najsodobnejšimi funkcijami, kot so zmanjšane emisije izpušnih plinov, ergonomsko oblikovanje za udobno uporabo in enostavno vzdrževanje.

Prednosti uporabe izdelkov Stihl

Uporaba Stihl izdelkov prinaša številne prednosti, med katerimi so najpomembnejše:
  • Zanesljivost in varnost: Stihl veliko pozornosti namenja varnosti uporabnikov. Njihovi izdelki so opremljeni z varnostnimi funkcijami, kot so zaščita pred povratnim udarcem pri motornih žagah in sistemi za nadzor hitrosti.
  • Udobje pri uporabi: Ergonomsko oblikovanje in enostavno upravljanje omogočata, da so Stihlovi izdelki prijetni za uporabo tudi pri daljšem delu. Naprave so zasnovane tako, da zmanjšujejo utrujenost in omogočajo natančno delo.
  • Ekološka ozaveščenost: Stihl je zavezan okolju prijazni proizvodnji. Njihovi izdelki izpolnjujejo stroge ekološke standarde, kar vključuje zmanjšanje emisij in povečanje energetske učinkovitosti.

Stihl motorna žaga
Stihl v Sloveniji

Stihl je na slovenskem trgu prisoten že vrsto let in se je uveljavil kot zanesljiv partner tako za profesionalce kot za domače uporabnike. Distribucijska mreža v Sloveniji je obsežna, izdelke Stihl pa je mogoče kupiti pri številnih pooblaščenih trgovcih in specializiranih prodajalnah.
Stihl v Sloveniji nudi tudi odlične servisne storitve, ki vključujejo vzdrževanje in popravila vseh njihovih izdelkov. Kupci lahko računajo na hitro in kakovostno storitev, ki zagotavlja dolgo življenjsko dobo njihovih naprav.

Stihl v Kmetijski trgovini Cerjak oz. agronet.si

Blagovna znamka Stihl je skozi desetletja postala sinonim za kakovost, inovacije in zanesljivost. Če iščete vrhunske izdelke za zaključek poletja in priprave na jesen, je naša spletna trgovina pravi naslov za vas. Na voljo imamo med drugim tudi drevesne škarje, drevesne žage, vrtnarske škarje in širok nabor drugih izdelkov, ki vam bodo olajšali delo na vrtu in pri urejanju okolice.

Ste navdušeni uporabnik izdelkov znamke Stihl? Potem si poglejte Stihlove video prispevke tukaj.

Vabimo vas, da obiščete našo spletno trgovino, kjer si lahko podrobneje ogledate celoten nabor Stihl izdelkov, ali pa nas obiščete osebno na našem naslovu Bukošek 69 pri Brežicah. Naša ekipa vam bo z veseljem svetovala in pomagala pri izbiri opreme, ki najbolje ustreza vašim potrebam. 

Poskrbite, da bo vaše delo na prostem učinkovito in prijetno z izdelki Stihl!